onsdag 5 december 2012

Modern twist på gammal tradition


På väg till residenset för adventsfika i söndags passerade vi museiparkens härliga skyltsöndag av traditionellt snitt, med försäljning av granriskransar, hembakat fikabröd, hantverk m m. Men allt var ju inte riktigt så traditionellt som man kunde tro vid första anblicken...! Det fanns ett helt marknadsstånd med julbonader och -dukar av denna typ. Och Eva, som förståss varit där en första runda redan på förmiddagen, kunde meddela att det var VÄLDIGT utsålt jämfört med tidigare. Så uppenbarligen är de mycket populära! Men ovanstående fanns i alla fall kvar i ett ex fortfarande!

Populär kan man inte säga att min kropp är just nu däremot... Efter en jobbig natt med mkt värk lyckades jag bara vakna till tillräckligt strax innan 8 för att meddela jobbet att jag måste vara hemma. Sedan stängde jag ögonen "en kort stund" och när jag öppnade dem igen hade klockan på något konstigt sätt rusat fram och visade nu 11.45... :-O  Och att jag vaknade "redan" då berodde nog mest på den krampande värken i ryggen...

När jag stapplat ner i köket serverades jag nästan omgående vad som väl nästan kunde kallas "lunch på säng" av min fortfarande sjukskrivne make. Det är faktiskt första gången jag behöver stanna hemma sedan hans fallolycka för fyra veckor sedan. Och jag måste väl ändå ge skröppliga kroppen lite cred för att den faktiskt väntade till dess Johan börjat få igång viss rörlighet i armen igen, så att jag faktiskt kunde ha lite nytta av honom en dag som denna!

Ute är det faktiskt bara -15 grader nu. Jag skriver "faktiskt" eftersom det både är mildare än igår och att det dessutom "kändes" som betydligt mer i min kropp under natten och morgonen. Ska se om jag tar mig iväg till simhallen en sväng lite senare i eftermiddag för ett par omgångar i deras ångbastu. Det gäller ju sedan att lyckas vrida tillbaka dygnet - för jag hoppas ju att kroppen tillåter jobb igen i morgon!

Det blir många vilodagar för Lára den här veckan... ska ju dessutom på hockey i morgon med Eva för att se derbymatchen mellan Luleå och Skellefteå så då hinner jag inte rida. Men på fredag är det förhoppningsvis dags för en rejäl dos lycko-Lára igen!

Inga kommentarer: