söndag 30 december 2012

Agnarna sållas från vetet - del 2


...ännu en dag när agnarna sållades från vetet...jag på Lára & min syster Kristina på Gabriel.

Plusgrader och snöblandat regn den 30:e december... det är verkligen något som inte stämmer med vädret...!!! Så vad göra i en sådan svår situation? Jo, självklart låta sig inspireras av Gunde Svan! Han brukade tydligen motivera sig själv till träning vid dåligt väder med att tänka att ju sämre väder desto färre av konkurrenterna som tränade... och alltså hade han direkt ett övertag om han tränade!


Alla inblandade håller ett visst säkeravstånd till Lára...

Vi hade ju dessutom fått löfte om att låna Gabriel idag för att min syster Kristina och hennes Micke, som är på besök över nyårshelgen, skulle få prova att rida. Alltså var det bara att dra på oss kläder och åka till stallet. Så här i efterhand kan man dock konstatera att vi snarare borde ha satsat på regnkläder än vinter-dito... för vi var verkligen som dränkta katter när vi kom hem...


Kristina och Gabriel förbereder sig för ridtur. 


...men Micke skulle rida först - och vi kunde snabbt konstatera att stiglädren på Gabriels sadel inte gick att göra långa nog för att passa hans ben. Så jag fick byta till de låååånga Eva använder när hon rider Lára.


Här har vi bildbevis på att Micke fått sin önskan uppfylld om att premiärrida islandshäst! (Han har inte suttit på häst många gånger tidigare ö h t.) Stabile Gabriel kändes klockren för detta hedersuppdrag! (Kolla in Gabriels spetsade öron på bilden!!!) Både häst och ryttare skötte sig mycket bra och Micke fick chansen att prova många kortare intervaller i tölt. Bara en gång gick Gabriel över i trav - vilket inte var lika uppskattat av ryttaren - men det gick lätt att korrigera! 

Min plan var att vi skulle rida längs bilvägen bort till korsningen vid sjön, för att sedan byta ryttare på Gabriel så att min syster fick rida på hemvägen. Men när någon började skjuta fyrverkerier borta i byn kändes det tryggast att vända tillbaka mot Mariebäck igen.

Ryttarbytet gjordes istället i korsningen där man svänger upp mot stallet - varför Kristina fick den otacksamma uppgiften att övertyga Gabriel om att vi INTE skulle rida direkt hem till stallet utan först ta en liten sväng längs vägen mot Avan. Men tuffast var det ändå för Lára, som förväntades skritta saaaaaaaaaktaaaaa bakom Gabriel och inte ens fick öka tempot när matte smackade på Gabriel...!!! Hon var så frustrerad att det bitvis "rök ur öronen" på henne - och vid några tillfällen stod hon på bakbenen också.


Kristina, Micke & Gabriel


Innan vi vände hemåt igen fick Lára ÄNTLIGEN "blåsa ur systemet" genom en lång sträcka racergalopp bortåt - gissa om hon frustade belåtet?!!! Detta medan Kristina och Gabriel väntade vid vägen tillsammans med Johan och Micke. När vi sedan "hämtat upp" Kristina och Gabriel igen blev det  lite mer tölt på hemvägen, till dess Gabriel signalerade att han var trött genom att gå över i trav.

Tillbaka i stallet var Micke dessutom bussig att skotta ner all snö från taket på min hästtransport - särskilt uppskattat i o m att regnet nu gjorde snön TUNG...!!! När de "dränkta katterna" sedan kommit hem till Kyrkbyn igen och fått byta till torra kläder somnade Micke i soffan innan middagen. Uppenbarligen vet vi hur man tar knäcken på sina gäster!!! Ja, inte bara gästerna föresten - en stund senare hördes Johan snarka på övervåningen...!

Edit: Minst sagt extremt att temperaturen faktiskt stigit 30 grader på bara en vecka!!! Från -28 till +2...!!!  :-O 

Inga kommentarer: