måndag 30 april 2012

Var tog (is-)vägen vägen???



Så här såg det ut vid påfarten till isvägen i eftermiddags... De blåa fälten som går ut åt vänster och sedan böjer av åt höger är de två "filerna" där trafiken gick under vintern. Det känns som alldeles nyss som jag körde bilen där ute...! Men nu skulle det definitivt behövas en amfibievariant för att köra den här "vägen"!





...fr o m i går eftermiddag är det inte heller på en åker utan en färja man åker! ;-) Isvägens nedfarter ligger alldeles bredvid färjeläget på resp sida av älven. Det är därför vägen inte går rakt över älven utan gör en stor krök uppströms för att inte hindra färjan från att kunna gå så länge som möjligt på hösten och så tidigt som möjligt på våren. För mig blev det idag premiärtur för i år med färjan, när jag åkte hem efter att ha lunchfodrat hästarna. (Med mkt god hjälp av Madde.) 





När Lára mumsade lunchhö som bäst tog jag föresten denna bild på hennes hals. Lääääänge var den så blekgul/brun och ful... men nu blir de svarta områdena snabbt större och större - sommarpäls på väg! Yippie!!! Ser SÅ fram emot att åter ha en svart "sommarhäst"!!! 

Inga kommentarer: