fredag 6 april 2012

Kasta toppi!

Skärtorsdagen bjöd på strålande sol - men förrädiskt isande vindar. (Hoppas vindarna ger med sig men att övrigt är ett förebud om härligt påskväder!!!) På banken har vi förkortad arbetstid denna dag - vi stänger kl 13 - och jag som tyvärr inte orkar jobba heltid hade arbetstiden 8.00-11.45. Efter lite lunch anlände jag till Mariebäck precis som hästarna fick sin lunch. Så jag testade att borsta Lára ute i hagen medan hon åt.

Eller, borsta var väl inte rätt ord... I veckan har hon slutligen börjat släppa vinterpälsen - och det med besked. Så jag har letat fram "mirakelskrapan" från Lillhästen och gick nu lös på henne med den. Jag har undrat lite vad hon ska tycka om denna period när man faktiskt MÅSTE borsta mycket för att bli av med pälsen. I vanliga fall har hon ju turen att ha fått en matte som inte nöter så där våldsamt med borstarna - något kittliga damen ska vara glad för. Men det var förvånansvärt lite sura miner och "tänder i luften" när jag använde skrapan. Kanske ändå lite skönt att bli av med päls som antagligen kliar!

Red längs bilvägen bort till korsningen vid sjön - och nu  måste ju jag också vara seriös och träna "kasta toppi"! På kursen fick vi ju rida på volt - eller "en volta" som Eyjolfur sa. Men längs vägen fick jag rida öppna istället. "Öppna är en volt fast rakt fram" som Atli brukar säga. Det var ju svårare att hålla tillräckligt lågt tempo när vi red längs vägen... men bitvis var jag riktigt nöjd. Bytte också "sida" på öppnan ofta - enligt E:s instruktion. I korsningen vid sjön passade jag dessutom på att verkligen rida på "en volta" åt båda hållen.

På hemvägen började vi med riktigt långsamt arbetstempo och låååång hals. Men sedan gasade vi på med ökat tempo tölt. Och jag kan konstatera att vi faktiskt börjar få till tekniken lite bättre båda två! Lára tar i jämnare bak och jag förstår oftare vilken typ av korrigering jag ska använda när, för att hjälpa henne på bästa sätt. Så KUL det här är!!! Och tänk så kul de ska bli när vi verkligen kan gasa på ordentligt!!!

Avslutade på Atlivis med att hon fick sträcka ut överlinjen i trav. Och sedan kunde hon också skritta riktigt avslappnat på halvlånga tyglar tillbaka till stallet.

Nu säger jag bara: lyllo Eva som får rida lyckohästen på Atlikurs i helgen!!!


Inga kommentarer: