söndag 6 februari 2011

Sammanfattning: min häst är BÄST!


Nytt rekord: idag var vi hela sex ryttare med häst - och dessutom fem hundar - som red ut tillsammans! Förutom jag och Feykir var det Fia & Lukka, Elisabeth & Tildra, Madde & Krummi, Sussie & Eydir samt Sylvia på Démantur. Och jag är ganska säker på att Sylvia var allra, allra mest ridsugen av oss - efter att ha varit i ett islandshästfattigt Thailand en hel månad!

Feykir var verkligen jättetrevlig att rida idag! Jag började med sidförande i skritt redan när vi lämnade gården och inte ens i början kändes han lika stapplig som igår. Istället för den senaste tidens uppvärmningar i trav - lång & låg så började vi med tölt. Varvade då sidförande med riktigt korta tempoväxlingar för att mjuka upp och aktivera hans bakben. En kort men energisk galopp uppför en backe hjälpte också till.

Efter detta varvade jag halt, rygga och övergång till tölt med samlad trav - och hade hela tiden den härliga känslan av bakdelen verkligen var med! Vi red bort till korsningen mot Avan och när vi vände hemåt igen fortsatte jag på samma sätt. Försökte att inte rida allt för långa sekvenser i tölt, för att Feykir skulle orka tölta riktigt bra hela tiden. Och det kändes verkligen bra! "Mycket bakben" gav takt, form och bogar som kom upp!

När jag vid något tillfälle började känna att han ville bli lite tung ställde jag vänster och höll stödet på yttertygeln - och vips "ramlade" högerbogen på plats igen och jag hade åter "ingenting" i handen! Varvade töltsekvenserna med trav - men inte lång och låg utan mer samlat - och även detta kändes så oerhört bra idag!

Sammanfattning: min häst är BÄST!!!

Efter stallet åkte jag till simhallens ångbastu där jag streeeeetchade ordentligt. Känslan efteråt är så HÄRLIG! När jag inser att det är SÅ HÄR det egentligen ska kännas när man rör sig: att kroppen liksom följer med - istället för att spjärna emot! Träffade föresten Elisabeth på simhallen också - även hon tyckte uppenbarligen att simhallsbesök efter ridning var ett bra upplägg!

Inga kommentarer: