onsdag 2 februari 2011

Positivt besked från Feykir!

Feykir och jag har haft två vilodagar "på raken" nu. När jag red i söndags kändes han inte alls som han brukar, men jag hoppades att det bara var rejäl träningsvärk, något som ett par dagars vila skulle kunna kurera.

I början av dagens ridtur kändes han fortfarande ganska stel... och när jag ville fatta högergalopp (hans bästa galopp) var han först oroväckande ovillig... att ställa vänster och skjuta fram höger höft resulterade inte alls i en fin högergalopp - utan att han rusade in i vänster galopp... Han gjorde så tre försök i rad så matte blev ganska bekymrad. Men när jag hade gett upp och bara lät honom trava gjorde han plötsligt en jättefin "högerfattning" och galopperade hur bra som helst! Det var som att han sa: "Förut hade jag ingen lust... men nu ville jag!" Matte blev BETYDLIGT lugnare när hon fått känna lite vanlig, mjuk Feykirgalopp!

Vi töltade på hemvägen och till min glädje var det inte alls så illa som tölten i söndags. Då ville han hela tiden ramla ner i trav. Något han ALDRIG brukar göra i vanliga fall - så det blev verkligen övertydligt att han inte var helt OK. Men idag fanns inga sådana tendenser! Däremot kändes han stel - han ville gärna bita tag i bettet på högersidan och skjuta ut bogen. Men i slutet av ridturen kunde jag tillslut ställa höger-vänster-höger-vänster i tölten utan minsta motstånd. HÄRLIGT att få bekräftat att söndagens problem inte var allvarligare än träningsvärk, även om det säkert var riktigt rejäl sådan.

Nu ser jag fram emot morgondagens ridtur - förhoppningsvis på en ännu lite mjukare häst!

Inga kommentarer: