måndag 14 februari 2011

-31,8 i Norra Sunderbyn just nu - antagligen ung samma i stallet...



..."Det är mycket nu!" hälsar Feykir från stallet. Äta, äta, äta och äta, alltså! Behövs förståss en hel del mat för att hålla värmen i den här kylan... bra att Sylvia planerade om så att de har fått fortsätta med fri tillgång på hö. Då är det ju ingen risk att de fryser! Tänk om vi människor också hade varit konstruerade så att vi höll oss värmen bara vi hade något att tugga på... hade varit ganska praktiskt!

När vi bodde i Kiruna hade vi en kompis som svettades kopiöst så snart han åt stark mat - vilket han också älskade. Minns bl a när vi åt tacos tillsammans en gång: vi andra hade servetter för att torka det vi sölade, men han använde sina till att torka svetten som hela tiden rann i pannan på honom! Vi brukade skoja om att han alltid borde ha med sig en chili i fickan när han var ute i fjällen - då skulle han aldrig riskera att frysa ihjäl! ;-)

Fortsatt vilodag för Feykir idag förståss. Matte känner dessutom av kylan i kroppen så ridning känns verkligen inte aktuellt...

2 kommentarer:

Linda sa...

Usch vad kallt ni har. Var bor ni? Vi har haft -27 som mest nu i veckan. Nu har det blivit - 12 istället.

Kan förstå ridabstinensen!

Supersöt bild by the way!

Anna sa...

Hej Linda och välkommen till bloggen!

Jag bor i Gammelstads Kyrkby, ca 1 mil utanför Luleå (Norrbottenskusten alltså). Min Feykir bor någon mil härifrån - tvärs över Luleälven. Stallet verkar ligga i ungefär samma "kallstråk" som Norra Sunderbyn.)

KUL att du gillar bilden! Ska hälsa maken - det är han som fotat.