lördag 17 oktober 2009

Två svängar till stallet

...får det bli idag. Jag har nämligen kvällsfodringen och först tänkte jag därför rida på kvällen, men var på väg att ändra mig direkt på morgonen när jag såg det soliga och fina vädret. Och när vi sedan blev bortbjudna på kvällen var det avgjort: jag skulle åka till stallet för att rida på eftermiddagen och sedan återvända på kvällen för att fodra hästarna. Johan får väl stanna kvar hos våra kompisar under tiden så hämtar jag honom när hästarna fått sitt.

Idag behövde Feykir någon halv minut på sig innan han ändå bestämde sig för att komma när matte ropade. Det är inte klokt så snabbt hans päls vuxit ut igen - om det inte vore för att pälsen är ÄNNU tjockare på benen skulle man inte se att han är klippt alls! Borde nog klippa en vända till på halsen... men det hade jag inte tid med idag.

Även idag var det kort och intensiv ridtur som gällde. Sidförde ut från gården och sedan fräste vi iväg i tölt direkt. Det gick riktigt bra, han kändes snart mjuk och fin i kroppen och töltade taktfast. Fast sedan blev det tvärstopp när han fått syn på två stora högar av konstiga träskivor som någon så lömskt placerat vid ena sidan av vägen. Det krävdes verkligen mycket övertalning för att han skulle våga gå förbi tillslut. Och sedan fick jag börja om med lösgörande övningar igen, för han var stel som en pinne!

Red mot Alviksträsk, mest tölt men galopperade uppför backen in mot byn. När vi sedan vände hemåt igen red vi samlad skritt utför backen och sedan låååångsam, samlad tölt. Nu ställde jag krav på formen också - och Feykir stånkade och stönade... men var riktigt duktig! Avslutade med trav framåt-nedåt innan vi tog en låååång skritt resten av hemvägen. Även denna gång var det först ganska spännande när Feykir fick syn på de där högarna med träskivor vid vägen. Men när han stirrat på dem någon halv minut började han helt självmant närma sig - och valde faktiskt också att gå på samma sida av vägen, istället för att hålla sig så långt åt andra sidan som möjligt. Modig kille!

Red öppna för vänster skänkeln uppför sista backen och sedan satt jag av och gick sista biten hem. Han var verkligen REJÄLT svettig, riktigt vitskummig på bogen! I morgon borde jag försöka hinna klippa honom innan jag rider!

Inga kommentarer: