tisdag 27 oktober 2009

Mark och hans värld

Läser en intervju med Mark Levengood och på frågan om han är lika snäll som han verkar svarar han att han inte alls är speciellt snäll, men att han däremot är en vänlig människa. "Vänlighet är praktiskt och det blir lättare att få kontakt med människor." Dessutom tillägger han: "Folk förleder sig av finlandssvenskan. De tycker det låter så himla trevligt."

På frågan om han har några dåliga sidor berättar han om sin totala brist på organisation som han själv tror kan bero på någon lätt variant av någon "bokstavskombination". Ganska ofta får blir han uppmaninad av sin make Jonas att städa på sitt skrivbord. Men han vet helt enkelt inte vad han ska göra med allt som ligger där förrän Jonas säger: Du ser ju att det är ett tomt kuvert som du kan kasta! "Det fatts någonting i min hjärna, det är ett släktdrag. Om Darwin hade haft helt rätt skulle min släkt ha varit utdöd vi det här laget. För vi är rätt livsodugliga!"

I morgon kväll kommer Mark Levengood till Luleå med sin förställning "Mark och hans värld". Johan har lyckats komma över en biljett så han ska gå. Själv rider jag lektion då - annars hade jag GÄRNA följt med! Här om året lyssnade jag på en av hans böcker som ljudbok och den var verkligen bra - både rolig och mycket tänkvärd! Det var dessutom han själv som läste - definitivt ingen nackdel! Bl a berättade han en hel del om uppväxten i Finland. Allra störst utrymme fick hans mamma, men han berättade lite om pappan också. Som att hans metod för att lära barnen simma var att helt enkelt slänga i dem från bryggan. "Så jag tillbringade en stor del av min uppväxt gående på havsbotten. Det var föresten så jag kom till Sverige!" :-)

När Mark för ett antal år sedan skulle leda den svenska melodifestivalen i TV läste jag följade uttalande om honom: "Halva svenska befolkningen älskar Mark Levengood. Den andra halvan har inte lärt känna honom ännu."

Inga kommentarer: