lördag 7 mars 2009

Dunder och KRASCH!!! :- O

När jag satt vid frukostbordet idag dånade det till av snö som rasade från taket. Hela huset skakar till så man blir verkligen rädd den första sekunden - innan man inser att huset inte håller på att rasa ihop! Men denna gång följdes dånet av ljudet av krossat glas... I vardagsrummet hittade jag anledningen:





En fönsterruta hade faktiskt gått sönder! :- O Men jag hade i alla fall tur i oturen på två sätt: dels är det hela 2 plusgrader ute och inte -30 (vilket i o f s är anledningen till att det ö h t rasade från taket) och dels så var det bara den yttre rutan som gick sönder. Den inre är fortfarande hel.

Vi har ett par gamla fönster stående ute i ladan också - nu håller jag tummarna för att något av dem har rätt mått så att vi kan göra ett enkelt byte! Men det måste vänta några timmar, för Johan jobbar idag. Fönstret är nämligen för tungt för mig att lyfta - särskilt idag när jag har mer värk än på länge.

Det är föresten Johans andra av tre sexdagarsveckopr på rad... I veckan var han dessutom i Stockholm i tjänsten två dagar. Om två veckor ska han hinna med två dagar Umeå och två dagar Stockholm på samma vecka. Ibland känns det som att han aldrig är hemma... Då är det ju tur att jag har Feykir! När Johan jobbar kvällar och helger brukar jag säga till mig själv: "Nu kan jag vara i stallet hur länge jag vill!" Det kan jag väl i o f s annars också, men det känns ju roligare på det sättet!

Men nu får ni hålla tummarna för att något av de gamla fönstren verkligen passar - för om det inte gör det blir det lite problem... Vem ska ta fönstret till en glasmästare när det är för tungt för mig och Johan jobbar måndag-lördag om han inte är bortrest? När ni ändå håller på kan ni väl hålla tummarna för att det milda vädret fortsätter så att vi inte plötsligt får 28 minusgrader igen! För i så fall blir det ju riktigt bråttom att fixa nytt fönster!

Har ni en liten tumme över kan ni väl hålla den för att min värk avtar - skulle SÅ gärna vilja rida lite idag!!!

Inga kommentarer: