onsdag 31 oktober 2007

En riktigt bra dag!

Idag var det en riktigt bra dag! Först kom faktiskt Feykir när jag visslade på honom i hagen! Kanske för att jag faktiskt lyckades ovanligt bra med att vissla den här gången... Sedan gick det riktigt bra att rida dessutom!


Nu när klockorna är omställda till vintertid blir det ju så tidigt mörkt på kvällarna och när det dessutom saknas både snö och gatlysen kändes det inte så frestande att rida ut längs bilvägen... man syns ju knappt även om man har reflexer! Hade därför bestämt att vi skulle rida på banan och satsade dessutom på tunga boots för töltträning. Började som vanligt med att flytta med vikthjälper och mothållande tygeltag - Feykir var riktigt duktig! Sedan skrittade vi på volt och flyttade ut bakdelen innan vi även gjorde samma sak i tölt. Red täta övergångar mellan skritt och tölt för att behålla lösgjordheten.

Töltade längs spåret och ökade drivningen för att få mer samling. Nu var det svårare att flytta honom med vikthjälperna, men succesivt blev han mer lösgjord här också. Tyckte då att det kändes riktigt bra. Sedan insåg jag att vi dessutom red i det svårare varvet! Bytte varv och då blev det ännu bättre. Red lite tempoväxlingar och det gick hur bra som helst att öka tempot (nedtagningarna var dock lite svårare...) Jag blir så glad när han "fräser på" för hela första halvåret i år, när han hade problemet i korset, gick han ju som med handbromsen idragen. "Som vanligt" kände jag dock efteråt att jag hade kunnat få ännu mer samling om jag hållit ner tempot... det skulle nog inte skada att rida lektion för Sylvia igen så att jag skärper mig på den fronten!

När det gäller det här med det lättare och det svårare varvet: endel instruktörer säger att man ska börja jobba med det lättare och endel säger tvärt om. Jag frågade Atli på senaste kursen vilken som är hans åsikt. Han tyckte inte att man kunde säga att det ena eller det andra alltid är rätt, men han tyckte att Feykir och jag ska börja med det lättare. En fördel jag märker med att göra så är att jag då påminns om hur det ska kännas - och sedan vet vad jag ska jobba mot när vi bytt varv.

Inga kommentarer: