torsdag 4 oktober 2007

Att lära gamla Annor vissla...

... är inte så lätt! I dag lyckades jag dock åstadkomma två olika tonlägen. Feykir var tyvärr inte det minsta imponerad - han stod bara och glodde så tillslut fick jag ge upp och hämta honom. Men då fick han inget godis - det får han bara när han kommer själv.

Ännu en härlig, solig höstdag med "hjortronfärgade" träd och buskar! Fast tyvärr hade knotten återuppstått från de döda av värmen, så exemhästarna var lite besvärade igen.

Feykir och jag red mot Alviksträsk idag och tränade tölt. Satte igång att aktivera honom direkt vi lämnade gården, så han inte skulle ha tid att spana efter monster. Flyttade fram och tillbaka över vägen, varvat med öppna åt båda hållen. Först i skritt och sedan i tölt. Red lite galopp också, som lösgörande. Idag funkade båda galoppskänklarna direkt!

När vi precis saktat av till trav (saktat av och saktat av föresten - Feykir kör med Solvallatrav) blev det plötsligt tvärstopp så att gruset sprutade om hovarna! Orsaken: ett hästgnägg hördes från Alviksträsk. Livet blev med ens oerhört spännande - särskilt som Feykir inte såg någon häst. Strax efter kom både en bil och en moped - då tvärvände Feykir och ville springa hem... Bilföraren var dock jättebussig och stannade till dess jag fått koll på situationen. Allt lösgörande arbete vi ägnat oss åt kändes helt bortkastat när jag lyckades få min fiolsträngsliknande häst att fortsätta framåt, mycket tveksamt... När sedan ett flygplan hördes på avstånd försökte han vända hemåt igen... (Då ska man ha i åtanke att Feykir stått i Gäddvik över ett år, där både civila flygplan och Jas har inflygning, så han borde nästan kunna beta lugnt vid själva landningsbanan!) Efter en stund lugnade han dock ner sig och blev kontaktbar igen. Jag hoppas att den här typen av beteende är något som kommer att växa bort med tiden!

På hemvägen krävde jag mer samling i tölten - och fortsatte att flytta honom i sicksack över vägen för att behålla lösgjordheten. Kändes riktigt hyfsat! Inte som dagen innan sparkskadan - men betydligt bättre än för en vecka sedan! Nu kan vi nog ändå rida kurs för Atli i helgen utan att skämmas! (Man vill ju helst inte att det ska vara sämre än sist - särkskilt när det bara är en månad mellan kurstillfällena...)

Så här vackert var det vid färjeläget när jag åkte hem!

Inga kommentarer: