torsdag 23 augusti 2007

Sista träningspasset inför Vindur-tävlingen

Red på banan igen, först mycket skritt på volt och flytta ut bakdelen och sedan samma sak i tölt. När vi sedan red tölt längs spåret fungerade vänstervarvet bättre än på länge - jag lyckades sitta kvar på rumpan och han tog mina halvhalter med sätet och jobbade jämnt med båda bakbenen. KUL! Höger varv gick däremot lite sämre idag... Provade lite tempoväxlingar också, men då avslöjas det så tydligt att han inte riktigt vill ta i med vänster bak. Någon ökning funkade, men det blev en hel del "skutt och hopp" också...

Det blir bra med en ny ET-koll snart, för hans problem vid ökningarna gör att jag inte tror att han är riktigt 100 i SI-leden ännu. Preliminärt skulle hon ha behandlat honom nu på måndag, men då fick hon förhinder så jag hoppas att det blir måndagen eller tisdagen därpå. Förhoppningsvis får jag honom vaccinerad i den vevan också. Då är det nästan två veckor till Gällivaretävlingen, så han hinner vila några dagar innan vi får finslipa formen.

I morgon ska jag tvätta häst och packa all utrustning - på lördagmorgon måste jag upp redan kl 04 för att vi ska hinna ner till Skellefteå i tid.

Inga kommentarer: