tisdag 21 augusti 2007

Ovalbaneträning igen!


Sylvia, Anna M och jag åkte till ovalbanan igen i kväll för att träna. Det märktes att ovalbaneridningen redan blivit lite avdramatiserade för oss, för vi kastade oss inte ut på banan direkt utan gav oss lite tid att jobba på volt en stund där vi parkerat bilarna. Ingen optimal "ridbana" för underlaget var ganska ojämt, men det funkade hyfsat i alla fall. Ovalbanan däremot, är jättefin! För Sylvia blev det dock ingen lyckad träningsomgång... hennes Krummi verkade inte OK så hon avbröt och konstaterade att hon måste få en veterinär att kolla honom. Trist om det är något strul med honom igen strax före tävling... hon missade ju den ena av våra två tävlingar i våras p g a att han fick en hovböld.




Väl på banan fokuserade jag mest på tölten och försökte bibehålla energin i ridningen från gårdagen, även om det inte är lika effektivt att rida längs ovalbanan som på volt. "Takten är bättre nu" sa Sylvia - och det kändes verkligen skillnad mot när vi sist "mesred" på ovalen. Gjorde några galoppfattningar också och fick tipset att passa så att han inte blir för djup i formen i galoppen.




När vi ridit klart höll Sylvia ridlektion med Linda, som byggt banan tillsammans med sin man. Sedan red Sylvia lite på deras andra häst - en riktigt fin vallack som tidigare tävlats i A-klass i passgrenar. Sylvia provade att galoppera men så snart han kom ur en kurva la han sig i pass och såg SÅ nöjd ut!




Inga kommentarer: