tisdag 7 augusti 2007

Nu blir det surströmming!

Varmt, varmt, varm! Tänk om man ändå hade semester nu... Red Feykir på kvällen när det blivit lite svalare. Strax utanför gården mötte vi Anna M och ett turgäng som var på hemväg. Feykir hade hört dem på långt håll och varit spänd som en stålfjäder i hela kroppen. När de kom nära och han såg att de skrittade lugnt slappnade han av, men gnäggade flera gånger när de passerade - han ville nog gärna följa dem hem igen. Men jag tyckte att 10 minuters ridtur var lite för kort så jag bestämde att vi skulle fortsätta.

Red igenom alla fyra gångarterna och det kändes bra! Provade på lite tempoväxlingar i tölten också och då insåg jag att jag faktiskt kunde ha märkt tidigare att Feykir fått tillbaka lite av problemen i vänster SI-led. Efter andra ET-behandlingen kunde vi för första gången rida något som man kunde kalla tempoväxlingar. Men innan tredje behandligen fick vi inte till det längre... Jag trodde att det var jag som inte riktigt "hittade knapparna" längre - hade ju inte hunnit rida tempoväxlingar så mycket på Feykir att jag riktigt kände mig säker på var de "knapparna" satt. Men nu kunde jag konstatera att det fungerar mycket bättre igen! Ganska självklart - ju jämnare han kan ta i med båda bakbenen desto större chans är det att han klarar ett ökat tempo! Nästa gång vi får problem med tempoväxlingar ska jag ringa min ET direkt! Nu måste vi bara få till den styrka som krävs för riktigt bra tempoväxlingar också!


Efter ridturen träffade jag Anna M. Hon var lite orolig för hur Feykir påverkats av kallabaliken under turridningen i söndags. Men jag kunde berätta att förutom att han blev väldigt spänd när han hörde alla hästarna komma hemåt men ännu inte såg dem, så hade han varit som vanligt. Hon sa också att hon tycker att han är rolig att rida - och att han blivit så säker i tölten. När hon red i täten för gänget hade Feykir bara "rullat på" i tölt. Anna kommenterade också att det märktes att vi jobbat mycket med galoppfattningarna (hon har tidigar hjälpt mig att träna galoppen på banan). När hon red ut andra svängen i söndags satt hon och varvade höger/vänster-galopp och det hade han fixat hur lätt som helst. Det är alltid lika roligt att höra positiva saker om sin häst!!!

Jag fick föresten en burk surströmming av Mariebäck-Gabriels matte idag! (Till skillnad från Lillhästen-Gabriel.) Ringde Reykur-Eva för att höra när vi skulle festa på den, men hon visade sig vara bortrest hela veckan... Annars är hon en trogen surströmmingskompis!

Inga kommentarer: