söndag 14 juli 2024

Söndag och ”Back in business!!!”


Lyckohästen gör sitt jobb - skapar lyckokänslor!

Efter en vecka i Umeå kom vi hem till Luleå igen i går kväll. Och idag åkte jag till Hamingja i Höbäcken direkt på morgonen - för gissa om jag längtat till min fina häst??!! Efter travlongering 5+5 minuter red vi mot Hultetvägen. Flyttade för skänkeln längs asfaltsvägen och grusvägen innan vi började göra övergångar till tölt där hon direkt kändes jättefin när jag red vänsterställt! När jag red henne högerställd var det svårare… hon blev spänd, kortade upp nacken och drog iväg tempot… 

Med ställning till vänster löser jag det med att flytta några steg för vänsterskänkeln i tölten. Men med högerställning hamnade vi lätt i en dragkamp om högertygeln som inte gjorde någon av oss särskilt avslappnad… Tillslut hade jag i alla fall tur när jag tänkte och testade att börja med att återta kontrollen över tempot genom halvhalter med sätet och med ens hittade vi både bärighet och lösgjordhet med ställning åt höger! En så HÄRLIG känsla!!! 

Idag kunde vi inte rida den andra vägen för ängarna på båda sidor var nyligen slagna och nu körde man där med hövändare. Så det fick bli första delen av fjärde vägen och sedan fortsatte vi lite längre in längs Hultetvägen också. Den inre delen som uppenbarligen är mindre trafikerad (om man nu kan använda ett begrepp som mer eller mindre ”trafikerad” i detta sammanhang) och kändes lite mjukare nu efter regnet så här kändes det bra att tölta! Nästa gång kanske vi struntar helt i ”ängsvägarna” och rider längre in på Hultetvägen istället?!


Så här fint ser det ut i Hamingjas panna nu - man ser knappt att det varit en kal fläck och inget har heller dykt upp på någon annan del av kroppen. Skönt!!!


Inga kommentarer: