söndag 7 juli 2024

Med dödsförakt!

 
Höbäcken - hästarnas paradis!!!

Efter nära älg-upplevelserna alldeles nyligen skulle förstås ett mer räddhågset ekipage undvikit att rida andra "ängsvägen" från Hultetvägen... Men Hamingja och jag skyr som bekant inga risker så det var med dödsförakt vi redan idag utmanade ödet genom att rida den vägen! 

Men innan dess hade vi förstås sett till att toppa formen, först genom 5+5 minuter travlongering och sedan flyttat för skänkeln i skritt både längs asfaltvägen och grusvägen. Och när vi sedan töltade "över ängarna" visade vi också att vi verkligen kan prestera under press: känslan i tölten blev trevligare och trevligare!!! 

Så här fint ser det ut under Hamingjas pannlugg nu! 

Har också fått besked från veterinären att hudanalysen som väntat INTE visade på någon ohyra, utan att huden flagnade berodde mest troligt på någon form av hudirritation. Och eftersom det "läker" så fint finns ju ingen anledning att göra någon vidare utredning för att ta reda på exakt vad som orsakade irritationen. Men att jag ändå ska fortsätta att behandla henne med Zitch (40 ml var 10:e - 14:e dag) vid de två ytterligare tillfällen som medlet räcker till, eftersom det ger ett så bra skydd mot insekter.

Inga kommentarer: