onsdag 24 juli 2024

Offroad!

När det inte blåser ens över dessa vidder (det är nästan lika "oändligt" bakom oss dessutom) då kan man verkligen prata om att det är vindstilla!!!

Efter en dålig natt lyckades jag tillslut "skramla igång" och åka till Höbäcken på fm för samvaro med min FINA häst! Efter travlongeringen red vi samma sträcka över ängarna som igår - varför ändra ett vinnande koncept?! Jag hade förstås velat att det skulle vara lika MAGISKT som igår... Men om det varit "vardagsmat" att hitta känslan från igår så hade det ju inte inneburit samma totala eufori - det är ju just för att det är så SVÅRT som man blir alldeles "hög" av ett tillfälle då allt stämmer för en stund!

Idag kändes Hamingja mer spänd - och det gjorde säkert jag också...! Men när vi nästan var tillbaka vid Hultetvägen kom en sekvens med lösgjordhet när hon också började vila aaningen mer i steget, d v s lite av skjutkraften omvandlad till lyftkraft. Som belöning för detta fick hon sedan skritta hem genom terrängen istället för längs grusvägen - och det ÄLSKAR hon verkligen!!! 

I Norrbottens och Västerbottens inland ska de visst komma upp till 60 mm regn idag, men för Norrbottenskusten säger prognosen bara 0,6 mm. Vi har dock fortfarande väldigt varmt och idag verkligen en riktigt tryckande värme, som om det skulle börja åska när som helst. Så när vi kommit tillbaka till Höbäcken utan att ha duschats av regn var jag ganska förvånad för molnen hade bara sett mer och mer hotande ut. Det var inte alls mycket insekter idag heller, f f a myggen 

Hamingja var REJÄLT svettig efter ridturen och precis som igår stod hon nästan som i trans när jag svampade av henne med kallt vatten. Underläppen blev längre och längre och huvudet sjönk mer och mer så tillslut stod hon nästan med mulen nere i sanden! Mysigt att kunna ge henne en sådan avkopplande upplevelse som tack för alla upplevelser hon ger mig! När jag sedan lämnat henne i hagen rullade hon sig förstås MYCKET grundligt - så viktiga saker kan man INTE slarva med! Precis när jag kom fram till bilen för att köra hem började regnet smattra och jag tänkte att nu kommer åskvädret och kastade mig in i bilen... :-O  Men redan innan jag hunnit till Avan var regnvädret över och mer än så blev det aldrig. Det verkar ha blivit som det så ofta brukar, tack vare havsbrisen har Luleå fint väder och Boden får ta regnet. 
 

Inga kommentarer: