fredag 26 juli 2024

Hur många gånger kan samma polett trilla ner?!

När det handlar om att rulla sig får man verkligen inte slarva!!!

Även idag har Hamingja och jag ridit nästan en timme och hon fick dessutom mer motion än så i o m travlongeringen 5+5 minuter som uppvärmning. Sedan vi börjat ägna oss åt att flytta undan för skänkeln både när vi rider längs asfaltvägen och sedan längs Hultetvägen känns det som att sträckan fram till den fina "andra ängsvägen" är MYCKET kortare! 

Det allra bästa töltunderlaget är på sträckan från Hultetvägen ner till bäcken, där det orange strecket gör en liten krök, sedan blir det lite mer ojämt. Men fortfarande med bra svikt och utan vassa stenar - och ojämnt underlag kan ju faktiskt fungera lösgörande också! Precis som i förrgår red jag töltintervaller och försökte hitta tillbaka till den MAGISKA känslan från i tisdags men det var svårt att få till det... 

Men på tillbakavägen, ungefär halvvägs mellan bäcken och Hultetvägen, hände plötsligt något och känslan blev riktigt mjuk och trevlig! Uppenbarligen hade jag gjort något rätt, men vad?! Insåg att "nyckeln" var att jag efter övergången till tölt varit snabb att göra en TYDLIG förhållning nästan direkt, så att tempot aldrig hann börja "rinna iväg". Och när denna tydliga förhållning snabbt följdes av en STOR eftergift som belöning behöll hon tempo och bärighet utan att lägga sig på i handen! Och jag kunde bli helt följsam i sätet och bara "åka med"! Vid det laget var det inte så långt kvar upp till grusvägen och jag hade ju velat fortsätta på detta sätt i evigheter...men lyckades behärska mig och erbjuda längre tyglar den allra sista biten som belöning. 

Sedan fick också min duktiga häst skritta genom skogen tillbaka till asfaltvägen - mycket uppskattat! Som vanligt är det alltså Hamingjas matte som behöver "göra om - och göra rätt!!!" Det vore ju rätt trevligt om jag i fortsättningen kunde komma ihåg betydelsen av en så TYDLIG förhållning innan tempot hunnit drar iväg. Så att vi aldrig börjar närmar oss ett läge med "dragkamp" om högertygeln. Minnesgoda bloggläsare vill förstås inflika att det inte är första gången jag gör denna "nya upptäkt"...! :-O Och inte andra heller, om man ska vara petig...! :-O Men vänta bara - kanske gör jag rätt igen redan i morgon??!! To be continued...!

Inga kommentarer: