tisdag 2 februari 2021

Hamingja lurar man minsann inte...!!!

Jag VET att du har morötter!!!

Vidalins matte hade köpt morötter till hästarna - gissa om det var populärt??!! Men innan det bjöds på dessa kulinariska läckerheter genomförde Hamingja och jag ett träningspass på ridbanan. Jag hade inte någon av mina bättre dagar... efter två VÄLDIGT intensiva dagar på jobbet kände jag mig som ett järnspett och kroppen ville aldrig riktigt slappna av...och då kunde jag ju inte begära att Hamingja skulle göra det heller...

Men det började faktiskt riktigt bra, med den inledande skritten då ett lager nysnö på ridbanan gjorde att jag kunde hålla väldigt bra koll på att vi höll oss på samma voltspår när jag varvade vår vanliga "korsa bakbenen" med att dra bak ytterskänkeln och "tänka sluta" i höger varv. 

När jag dessutom lyckades få med de flesta "sits-detaljerna" (vikten först framåt för att dra bak skänklarna och "hålla om" med dem, lyfta blicken, dra bak axlarna för "nyp" mellan skulderbladen samt "vinglasen" i händerna) så återkom den härliga känslan av att Hamingja i princip läste mina tankar och gjorde det jag ville innan jag tyckte att jag hunnit be om det! 

Övergick sedan till att värma upp i riktigt långsam tölt med MASSOR av förhållningar följt av korta sekvenser tempoväxlingar. När jag sedan successivt ökade graden av samling blev det allt tydligare hur "motvalls" och stel min egen kropp var och då det blev ju förstås ingen "wow-tölt" från Hamingja heller... Så för att göra det bästa av situationen passade jag på att m h a ytterhjälperna rida alla möjliga varianter av böjda spår - som det ju inte finns utrymme för när vi rider längs vägen. 

När jag sedan lät Hamingja börja sträcka ut på längre och längre tyglar i nedvarvningstölt gjorde hon det ändå med en väldigt aktiv överlinje så uppenbarligen hade jag aktiverat bakdelen hyfsat ändå - antagligen tack vare alla vändningarna! Och efter det var det ju väldigt välförtjänt att hon fick mumsa på ett par morötter! Tack snälla Monika för dem!!! Och tack Christina som bjöd på morötter tidigare!!! Hamingja hälsar till er båda att det gärna får bli en vana! ;-)

Så här efteråt känns det som att jag har mjölksyra i musklerna i hela kroppen och så brukar det kännas inför vissa kraftiga värkskskov...får nog bli en av mina "in case of emergency-värktabletter" i kväll så att jag förhoppningsvis ändå får sova lite i natt...

Inga kommentarer: