lördag 6 februari 2021

Pulsa i snö är toppen!!!

Den vackraste Yeti som någonsin skådats!!!

Idag har vi pulsat i snö - något som Hamingja verkligen gillar! Ännu har jag inte en enda gång varit med om att hon velat vända p g a djup snö.  T o m nyligen när snön började närma sig mina knän när jag satt i sadeln var det jag som tyckte vi skulle vända, inte Hamingja! Så idag tänkte jag glädja henne med att vi skulle testa att rida längs spåren efter skogsmaskinerna där de avverkat nu i vinter. 

När vi började rida längs den vänstra skogsvägen bakom vägbommen började jag fundera på om det var älgar i närheten för Hamingja blev väldigt spänd och uppjagad och förvandlades till en giraff... Mina försök till uppvärmningstölt blev därmed inte särskilt framgångsrika.... men giraffer har ju sällan någon vidare tölt...! :-O
 
Men så snart hon fick lämna skogsvägen och följa ett av skogsmaskinspåren verkade allt annat vara glömt. Giraffen ersattes med ens av en avslappnad häst som belåtet frustande banade sig väg genom snön! I o m att det inte var så länge sedan maskinerna hade kört här var snön för det mesta bara knädjup - men helt klart tillräckligt för att innebära bra styrketräning! 

Precis som vanligt var det matte som tillslut tyckte att det var dags att vända hemåt igen. Och då tyckte ju jag att det vore ganska smart att rida i samma spår tillbaka för att vi skulle skapa en tydligare stig att följa framöver. Man kunde ju också förledas tro att Hamingja skulle tycka det var ganska skönt att gå i sitt redan upptrampade spår... men inte min yeti - hon ville ju göra NYA spår! Så jag fick hela tiden styra henne tillbaka till det upptrampade spåret... tala om att hon råkat ut för en glädjedödare till matte!!! 

I o m att jag var osäker på hur underlaget såg ut under snön höll vi oss till skritt idag, men det kändes stabilt och bra så nästa gång ska vi nog även våga oss på trav i alla fall.  Men idag fick Hamingja i alla fall trava när vi kommit tillbaka upp på skogsvägen igen. Nästan tillbaka på gården mötte vi Elisabeth och Démantur som skulle ge sig ut och följa våra spår i snön - så nu blir stigen ÄNNU tydligare! Och tillbaka i stallet kunde jag konstatera att Hamingja var svettig på halsen även om vi mest skrittat, så hon hade uppenbarligen fått ett bra styrketräningspass!

Inga kommentarer: