söndag 21 februari 2021

Årets bild??!! 

I alla fall DEFINITIVT världens finaste häst OCH världens mest sociala katt...!!! När jag hämtade Hamingja i hagen idag och kände de ISANDE vindarna som fick termometerns till synes beskedliga -12 att upplevas som minst det dubbla var det VÄLDIGT tydligt: idag gällde det verkligen att undvika motvind...! 

Så efter det vanliga voltarbetet i skritt utanför stallet red jag vänstra skogsvägen bakom vägbommen där vi galopperade (vänster galopp) upp till vändplanen och efter nytt voltarbete galopperade (höger galopp) tillbaka. Red sedan ändå en bit till höger längs bilvägen för att få "känna lite" på tölten - men eftersom vinden verkligen "hetsade minusgraderna att anfalla" blev det ingen längre sträcka. 

Idag kändes det lite för lätt att hålla ett långsamt tempo i tölten så nästa gång behöver jag nog låta henne "gasa på" mer igen. (Fast det kan ju också ha berott på att vi nu för andra gången denna dag red bort från stallet...) När vi åter vände hemåt var det i alla fall en trevlig aktivitet i överlinjen vilket jag tolkade som att hennes bakdel ändå varit bra aktiverad i tölten. Och att åter få vinden i ryggen var ju verkligen inte fel det heller...!!!

En av de aha-upplevelser jag fått sedan jag blivit bättre på att rida med blicken lyft är hur Hamingja tar alla chanser att skjuta ut högerbogen... så under skrittpauserna t ex behöver jag komma ihåg att "ta med" bogen åt vänster igen m h a sidförande tygeltag. (Utifrån Atlis devis: använd skänklarna för att kontrollera bakdelen och tyglarna för att kontrollera framdelen.) 

Tillbaka i stallet fick Hamingja stå med nättäcket från Back on Track medan hon mumsade i sig sin MAT UR HINK inkl mineraler och vitaminer! Men när jag sedan även försökte bjuda på en riktig hästgodis släppte hon den på golvet... hon utgick uppenbarligen fortfarande från att det matte ger ur handen i stallet bara är "låtsasgodis" som bör undvikas i alla lägen förutom när man blir hämtad i hagen...! 

Inga kommentarer: