fredag 12 februari 2021

Friday fun!

Så SPÄNNANDE med en lastbil på gården!!!

På temat "variera mera" valde jag idag att inleda ridpasset på ridbanan för att sedan också rida ut en sväng. När vi inledde i skritt på volt kändes Hamingja riktigt mjuk och avslappnad! Fortsatte sedan med låååååångsam tölt på volt och när vi fick lite koll på bogar och bakdelar slappnade hon av och frustade - och då blev ju genast takten bättre också. 

Sedan var det dags för det som egentligen var målet med att rida på banan: att träna trav på alla möjliga böjda spår. Efter en rivstart som antydde att vi borde träna mer på travövergångar lugnade vi ner oss lite och efter en god stund med "kringelikrokar" över ridbanan började Hamingja kännas riktigt mjuk och följsam! 

För att fortsätta på variera-temat red jag sedan upp till vänster bakom vägbommen där Hamingja fick galoppera nästan hela vägen till vändplanen. Jag hade även tänkt låta henne galoppera när vi vände hemåt. Men när lilla fröken själv började samla sig i skritten och ladda för tölt kunde jag ju inte låta bli att haka på! 

Några pet med pisken på vänster bak hjälpte till att hålla bakdelen "på plats" och jag försökte sedan komma ihåg allt det där med sitsen som jag behöver få ordning på... TILLSLUT kom jag också ihåg att göra förhållningarna med kroppsvikten följt av STORA eftergifter. "Man ska använda kroppen som en joystick" som Atli sa någon gång. Och när även joystick-poletten trillade ner för matte så hände det riktigt trevliga saker med hästen! Vilket i sin tur innebar att jag kunde sitta avslappnat och samtidigt hålla om med skänklarna. Note to self: försök komma ihåg detta liiiite tidigare nästa gång och inte först när vi nästan är hemma igen...!

Och vem dök sedan upp bakom nästa krök om inte bästa kompisen Litlamin - så det var två VÄLDIGT glada hästar som hälsade på varandra! Litlamin må ha ärvt en otrolig arbetsvilja efter mamma Lára, men den här gången hade hon nog faktiskt helst följt med Hamingja tillbaka till stallet. 

Inga kommentarer: