lördag 30 november 2019

Black weekend!

Det svarta temat får fortsätta med min härliga förstoring av finaste Feykir!!!

Efter mycket mörker och onödigt mycket regn avslutades November idag på bästa sätt med strålande sol som fick snön gnistra. Hamingja och jag fick sällskap av Malin och Ella när vi red genom skogen och "Torrbergsrundan" motsols. Vi inledde med en hel del trav och Hamingja kändes riktigt fin! Men när vi sedan travade bakom Malin och Ella var tempot så lågt att det blev en rejäl utmaning för Hamingja att behålla traven... flera gånger gick hon över i tölt men varje gång jag saktade av till skritt  tog hon åter traven direkt. Så det blev ju väldigt bra träning av travövergångar!

När vi sedan skulle galoppera var jag lite orolig för om jag skulle ha någon broms - det är inte alltid så när vi rider med andra... Men istället blev problemet det motsatta...! Hamingja gjorde fina galoppfattningar men redan efter ett par språng var det som att hon "drog i handbromsen" och gick över i stressad tölt... När jag gett upp försöken med vänster galopp och istället fattade höger galopp lyckades jag tillslut få henne att i alla fall hålla galoppen en stund även om hon hela tiden kändes spänd och tveksam...

Under hemvägens tölt kändes Hamingja mer avslappnad och tillslut kom någon frustning också. Men jag började fundera på om gårdagens tveksamhet i galoppen kanske inte bara berodde på att hon blev stressad i skymningen...  Men om Hamingja kände något obehag från bakdelen i galoppen så visade hon i alla fall ingenting när vi som vanligt stretchade vänster bakben - jag fick sträcka ut benet ordentligt och hon slappnade av lika bra som hon brukar göra nu för tiden. (Och det var samma sak igår också.) Så förhoppningsvis är det bara matte som är lite nojig...! Men det känns EXTRA bra att Ingebjörn kommer tillbaka till Mariebäck och kollar hästarna redan nästa helg!

Varken Malin eller jag hade planerat någon långtur men det härliga vintervädret hade fått klockan att hoppa fram drygt 1,5 timme när vi var tillbaka i stallet igen. Min kropp brukar tyvärr inte tåla sådana långa ridturer så bra nu för tiden... så det kan hända att jag får "betala" för det i natt och i morgon... Men jag kan ju också få rejält ont även utan att ha gjort något speciellt och den här gången har jag ju verkligen fått en härlig ridupplevelse ute i vintersolen i alla fall!

Inga kommentarer: