söndag 1 december 2019

Något som inte riktigt stämmer...

 
Efter en ovanligt tidig morgonfodring (för att vara jag) och lång egen frukost i Josefshallen red jag Hamingja genom skogen bort till Torrbergsvägen för att stämma av vänstergaloppen på en av våra mest invanda galoppsträckor. I o m att jag dessutom hade inväntat dagsljuset hoppades jag ha gjort allt jag kunde för att minimera anledningarna för Hamingja att bli spänd av psykiska orsaker.

Så länge vi värmde upp i trav kändes Hamingja hur fin som helst. Men sedan ville hon inte fatta vänster galopp ö h t... och när hon tillslut ändå gjorde det blev det bara ett par galoppsprång innan hon åter var mycket spänd och tappade galoppen... Jag gjorde en övergång till trav istället och då dröjde det inte lång stund innan hon började frusta så belåtet, vilket hon ju inte gjort ifall det var psykiska spänningar som var problemet.

Testade även lite tölt med lång hals - vilket också fick henne att frusta - innan vi skrittade tillbaka hem genom skogen. Efter vår vanliga stretching fick hon stå en extra lång stund med Back on Track innan jag släppte ut henne i hagen igen. Som tur är kommer Ingebjörn (equiterapeuten) tillbaka till Mariebäck redan nästa helg - det känns som riktigt bra timing! Så nu får Hamingja vila från ridningen fram till dess. 

Inga kommentarer: