torsdag 12 december 2019

Hamingja får jullov...!

Hamingja har vilat sedan Ingebjörn behandlade henne i lördags, men idag testade jag att rida och hade förståss hoppats på att hon skulle kännas som vanligt igen. I o m att det bara var i galopp jag kände av hennes problem red jag upp bakom vägbommen för att testa att galoppera där. Det gick inget vidare... men den blöta klibbsnön fick henne att halka till med bakhovarna ibland så jag tänkte att det även kunde vara det som gjorde henne spänd. Vände och skrittade ner till bilvägen istället för att testa några galopper där - men tyvärr blev det samma resultat trots halkfritt underlag... Så jag vände och skrittade tillbaka hem igen. 

I o m att Ingebjörn sagt att jag bara ska stretcha henne när hon har jobbat så att musklerna är varma, var det första stretchingen på två veckor och jag undrade om hon skulle vara mer ovillig att lyfta och sträcka på vänster bakben. Men efter en lite spänd start slappnade hon sedan av så att huvudet successivt sjönk allt närmare golvet... Uppenbarligen var det ganska skönt! Sedan fick hon gå ut i hagen med Back on Track-täcke på för att förhoppningsvis få en välgörande effekt på musklerna i bakdelen. 

För min del var det HÄRLIGT bara att få vara tillbaka på hästryggen, även om det mest blev skritt idag. Men det känns onödigt att belasta hennes rygg när hon inte är helt OK. Så nu tänker jag att hon får fortsätta vila de närmaste veckorna innan jag testar ridning igen någon vecka in i januari. Hon får ett rejält jullov m a o!

Inga kommentarer: