fredag 29 november 2019

Black friday!

...då passar det väl extra bra med denna Lárabild??!!

Nu för tiden ska man uppenbarligen fira Black Friday...och det gjorde jag med att rida ut i mörkret med Hamingja! Nu har vi fått snö igen så underlaget är sviktande och bra - och dessutom får man bra ljus med pannlampan! Det var fortfarande skymning när jag red iväg - så jag hade "speedsadlat" eftersom varje minut med kvarvarande dagsljus kändes dyrbar! 

Med det fina underlaget blev det trav både längs skogsvägen till höger bakom bommen och större delen av stigen genom skogen bort till Torrbergsvägen. På skogsvägen hände f ö något OERHÖRT ovanligt: vi fick plötsligt möte med en bil! Jag kan bara minnas att jag en gång tidigare mött en bil längs denna lilla väg - och då har jag ändå haft häst i Mariebäck i över 12 år nu...! När vi sedan DESSUTOM mötte en bil längs Torrbergsvägen (det har nog också bara hänt någon enstaka gång tidigare) började jag fundera på hur jag skulle kunna omformulera Tage Danielssons suveräna monolog om Harrisburg...!

Det blev flera galopper längs Torrbergsvägen i riktning mot vändplanen. Genom att lägga till ny galoppskänkel då och då höll Hamingja även vänstergaloppen riktigt bra. T o m när vi passerade ett område med flera alldeles färska älgspår - även om hon förståss blev lite mer spänd och hög i formen. 

Jag har fått lära mig att det tar längre tid för hästarnas ögon att anpassa sig till mörker än vad det gör för oss människor. Och jag märker på Hamingja att om vi rider i skymning så är hon ofta mer spänd och vaksam än när det hunnit bli helt mörkt. Så var det också i kväll - när vi vände hemåt kändes hon väldigt spänd... Jag testade ett par galoppfattningar men väldigt snart blev Hamingja hög i formen och tappade galoppen bak. 

När några fåglar plötsligt flög upp vid sidan av vägen blev det ju inte bättre... men strax efteråt lyckades vi ändå ta oss levande genom området med de färska älgspåren. Men det var först på stigen tillbaka genom skogen som Hamingja tillslut kunde slappna av tillräckligt för att börja frusta. Med facit i hand hade det nog varit bättre att INTE skynda mig för att hinna rida innan det blir helt mörkt...!

Inga kommentarer: