söndag 24 november 2019

Toppensöndag!!!

Dimma och någon plusgrad är ju inte det trevligaste "vintervädret"... men i sadeln på bästa hästen är man ju ändå rätt förlåtande...!!! Hamingja och jag uppvärmningstravade idag genom skogen bort till Torrbergsvägen där vi sedan fortsatte i galopp. Jag började med vänster galopp men av någon anledning var det som att hon ganska snart "drog i handbromsen", blev spänd och tappade galoppen bak... Två nya försök med vänster galopp slutade också på samma sätt...

Då bytte jag till höger galopp med förhoppningen att "rida igång" henne där först och här höll hon också galoppen ända till dess jag, efter en lång galoppintervall, bad henne sakta av. Efter en skrittpaus gjorde jag nytt försök med vänster galopp och genom att sedan lyckas förekomma henne med en ny galoppfattning så snart jag kände minsta antydan till att hon tappade trycket från bakbenen kunde vi prestera en längre sekvens även i vänster galopp.

Efter en omgång uppvärmningstölt skrittade vi sedan sista biten fram till vändplanen där jag satt av och sadlade om inför hemvägen. Under hemvägen inledde vi sedan med töltträning då jag främst fokuserade på att jag själv inte skulle spänna mig utan förbli följsam i kroppen samt bibehålla ett lågt tempo i tölten. För mitt inre öra hörde jag Atlis:"Inte fortarr, inte fortarr...!" Och bitvis funkade det rätt så bra! När vi sedan svängde in på stigen tillbaka genom skogen fick Hamingja tölta med hellåga tyglar ända till dess hon själv valde att gå över i trav.

Vid stallet väntade sedan trevligt besök av min kollega Jenny och hennes mamma Ann-Kathrine. Jenny har på imponerande kort tid gått från rejält hästrädd till hästägare då hon och Ann-Kathrine köpt den svarta skönheten Nattfaradis tillsammans! Vi fick oss en REJÄL dos härligt hästprat medan de dessutom hjälpte mig att lunchfodra.

Medan jag höll på att skriva detta blogginlägg ringde det plötsligt på dörren och utanför stod "Mósi-Marie", numera bosatt i Landskrona, med detta fina täcke som hon fyndat till Hamingja på en loppis! Det är ju ingen hemlighet att jag är väldigt förtjust i Burberry-rutor! Tack SNÄLLA Marie - så FIN Hamingja kommer att bli i detta!!!

Inga kommentarer: