onsdag 23 oktober 2019

Man kan nästan tro att man ser dubbelt...!!!

Hulda (tv) blir allt mer lik moster Hamingja!

Fast bilden luras lite eftersom Hulda står närmare kameran... i verkligheten har hon ändå några år kvar innan hon vuxit ikapp! Hamingja har vilat sedan quiterapeutebehandlingen i lördags p g a att det varit hårdfruset i backen och detsamma gällde idag så jag tog bara in henne och pysslade en stund innan hon fick gå ut igen. 

Jag hade först tänkt att jag skulle kunna rida ut en sväng i skogen där hon i alla fall kunde få jobba med att lyfta på fötterna i terrängen. Men ville inte riskera att hon skulle trampa av sig någon sko så jag bestämde mig för att stå över det också. Jag hade bokat in med vår hovslagare att han skulle komma och sko henne nu på fredag. Men nu har han blivit tvungen att avboka p g a att han är skadad i armen så jag behöver få tag i en annan hovslagare... Detta är ju aldrig lätt eftersom det är stor brist på utbildade hovslagare i hela landet. Och så här års har de ju alla dessutom extra mycket att göra eftersom alla behöver få på vinterskor på sina hästar...! 

Jag har i alla fall fått bra tips på en alternativ hovslagare så nu är det bara att hålla tummarna för att hon kan hitta en lucka till oss i sin kalender! En tappsko kommer ju aldrig lämpligt... men just nu känns det dessutom extra onödigt att ta risken eftersom det är oklart när Hamingja kan få nya skor på plats. En fördel med att ha hästen på lösdrift är ju att de rör sig mycket ute i hagen (läste om en studie som visat att i en bra lösdrift rör sig hästarna så mycket under ett dygn att det motsvarar ett par timmar i skrittmaskin!) Så Hamingja mår ju knappast dåligt av att få en liten höstvila!

Inga kommentarer: