lördag 19 oktober 2019

Hästkiropraktorn på återbesök!

Ser ni akupunkturnålarna?! Ledtråd: det finns två på denna bild, en uppe vid manken och den andra framtill på bogen. Själv har jag svår nålfobi så jag blir faktiskt lite illamående av att se dem, även så här på bild...! Men jag satsar på "face your fears"...! 

Idag var hästkiropraktorn Ingebjörn Öyhus tillbaka i Mariebäck för att kolla Hamingja m fl. Sedan jag fått berätta om hur hon känts i ridningen efter förra behandlingen kände han igenom henne för att sedan be mig springa med henne så att han kunde se hur hon rörde sig. Hamingja tyckte uppenbarligen att detta var ett bra tillfälle att ge matte lite extra motion, så hon såg till att grisepassa de två första vändorna... (Sylvia bara skrattade - Hamingja som ALLTID travar annars!!!) Men sedan visade Hamingja i alla fall upp sin fina trav när vi sprang två vändor till. Efteråt insåg jag att jag gjort precis som vid veterinärbesiktningarna på tävling: hållit andan när jag sprungit. Då blir man VÄLDIGT flåsig kan jag berätta...! :-O

Ingebjörn konstaterade att Hamingja nu var bättre musklad längs överlinjen, att den lilla "grop" hon haft i ryggraden bak vid korset var betydligt mindre än tidigare, mycket av den tidigare skevheten i bålen var borta och därför hade hon musklat sig jämnare även om hon fortfarande var lite tunnare på höger sida av manken. Han satte akupunkturnålar vid manken och framme på bogens vänstra sida samt en på var sida av "gropen" uppe på korset.

Här ser man nålen vid manken och de två bak på korset. Syftet med nålarna är att musklerna ska slappna av innan han börjar själva behandlingen. Hon fick därför stå med nålarna medan han gjorde motsvarande "förarbete" på de andra hästarna. När det åter var Hamingjas tur gick han igenom och lossade på de spänningar som fanns för att "räta ut" skevheterna. Och konstaterade sedan att eftersom hon förbättrats mellan varje besök skulle jag fortsätta på samma sätt som hittills, både med träning och den efterföljande stretchingen.

Här är det Malin E:s snygge Dáti som stretchar!

Inga kommentarer: