onsdag 27 februari 2019

För fort och för rakt..!


I kväll har Hamingja och jag ägnat oss åt lite "gott och blandat". Efter galoppintervaller längs den vänstra skogsvägen upp till vändplanen testade jag att rida in efter ett skogsmaskinsspår in i skogen. Trots dagens plusgrader höll spåret riktigt bra så efter en stunds skrittande vågade jag mig även på att testa trav vilket också funkade utmärkt!
Hur långt man kan rida efter detta spår vet jag inte ännu, för när jag vände tillbaka hemåt innan jag sett var det slutade. Så där har vi något kvar att upptäcka en annan dag!

Tillbaka på vändplanen blev det en stunds voltarbete i skritt innan vi började tölta hemåt. Jag gjorde då ett nytt försök att rida ett högre tempo men idag fick jag inte till någon bra känsla alls... Hamingja vräkte sig i handen och bara rusade, så tillslut fick jag fokusera på att försöka återställa bromsen innan vi skrittade tillbaka hem.

Nu behöver jag verkligen analysera varför det blev så här, efter ett stort antal ridpass med en riktigt bra känsla i tölten... Men kanske är det som jag konstaterat tidigare att jag helt enkelt inte klarar av att aktivera Hamingjas bakdel tillräckligt om jag rider fort rakt fram...?!

Inga kommentarer: