söndag 17 februari 2019

En FANTASTISK vårvinterdag!!!


Så FANTASTISKT väder vi haft i Luleå idag med strålande sol, ett par enstaka minusgrader och t o m vindstilla - vem behöver åka till fjällen?!! Jag tycker verkligen synd om alla sörlänningar som aldrig får uppleva den UNDERBARA vårvintern...!!! Gårdagens stormvindar gjorde Hamingja ganska spänd och stressig, en känsla som återkom idag... När jag suttit upp i sadeln och som vanligt skulle inleda med att flytta ut bakdelen i skritt på volt rymde istället högerbogen och hon försökte stressa iväg från allt arbete... 

Men när jag direkt fångade upp bogen med yttertygeln och petade till med pisken på vänster bak blev reaktionen: "JAG SKOJADE BARA!!!" och vips kom hon på plats mellan hand och skänkel med en HELT annan känsla!!! Högerbogen visade sig åter rymningsbenägen när det var dags att börja tölta och då krävdes det mer ihärdighet från min sida men tillslut kunde jag rama in henne och successivt hitta en allt bättre känsla även där. 

Vi fick sällskap ut med Malin och Ella och red längs bilvägen bort till korsningen vid sjön. När vi red förbi nedanför jaktstugan mötte vi Sylvia på lillebror Hector som kom töltandes i högt tempo med STORA rörelser! Riktigt häftigt att se! Och VÄLDIGT bra social träning för Hamingja som en liten stund hann börja överväga om det var läge att vända och fly hemåt innan hon kom fram till att Hector nog faktiskt inte flydde från något farligt. Lite hjälp fick hon förståss av att höra Sylvias röst - för när Sylvia är inblandad behöver inte ens Hamingja vara rädd...! 

I världens ände-korsningen fick Malin och Ella "haka på" i vårt sedvanliga voltarbete innan vi töltade vidare efter vägen till vänster, längs med sjön. Och när vi efter en lite längre skrittpaus vände hemåt igen började Hamingja verkligen kännas trevlig! Rymmande högerbogar och spjärnande mot bettet kändes hur avlägset som helst när hon bjöd på en härlig bärighet i tölten med allt mer resta bogar och helt lätt i handen! Så underbart att få uppleva en sådan känsla så snart efter gårdagens svacka... Och så hade vi DESSUTOM detta UNDERBARA väder!!!

Det var inte bara vi som var ute och njöt: under hemvägen mötte vi först Anneli och Carola som också var ute och "njutred" på Fina och Dotla! Och när vi kom hem till gården igen hade Sylvia hunnit byta häst och red iväg med Olivia på två av träningshästarna. 

Och skam den som ger sig: idag lyckades faktiskt t o m mitt försök att göra halt med höger bakhov lite längre in under kroppen än den vänstra!!! Ett litet steg för mänskligheten men ett STORT för Anna och Hamingja!!! Nu blir det nog - som vanligt - vilodag för Hamingja i morgon. Men sedan kan det förhoppningsvis bli ett träningspass på ridbanan som tack vare Janne nu är välskrapad och slät som ett salsgolv! Som tur var verkar vädret vara på min sida - ingen mer snö i den närmaste dagarnas prognoser... för det vore ju verkligen slöseri om det hann snöa på ridbanan igen innan vi nyttjar den..!

Inga kommentarer: