måndag 7 januari 2019

Njutridning!!!

 
Så här ser lycka ut!!!

Idag bjöd Hamingja på riktig njutridning!!! Det blev en tur med pannlampan genom skogen bort till Torrbergsvägen. Vi "rivstartade" med uppvärmning i trav så snart vi kommit upp bakom vägbommen och i alla fall matte blev REJÄLT varm av att hänga med i Hamingjas STOOORA trav! Strax innan vändplanen red vi upp till vänster och red galoppintervaller. Och det kan definitivt ha varit våra bästa galoppintervaller någonsin! Förutom en slarvig galoppfattning som matte får ta på sig var det i övrigt helt klockrena fattningar från halt. En trevlig bärighet och form i galoppen och inte bara från start utan med drivning kunde jag också varje gång bibehålla dessa hela sträckan!

Längre än så hade jag egentligen inte planerat dagens ridpass - så vad skulle vi hitta på nu?! Det fick bli lösgörande och stärkande "terrängtrav" längs stigen genom skogen bort till Torrbergsvägen, där vi red ännu mer galopp (varför ändra ett vinnande koncept?!) Sedan blev det en lååång, avkopplande skritt hela vägen tillbaka, först längs Torrbergsvägen och sedan genom skogen. Egentligen hade jag tänkt trava lite också, men började fokusera på min sits (här är pannlampa BRA - det blir väldigt tydligt varje gång man glömmer av sig och tittar ner!!!) Och plötsligt insåg jag att vi nästan var tillbaka vid vår första galoppsträcka!

Avslutningsvis red vi dagens enda tölt, längs skogsvägen tillbaka till vägbommen. Då kändes det verkligen som att jag "kom ner i sadeln" mycket bättre än vanligt och därmed också kunde använda sätet och "tänka rygga" resp lägga in några steg högersluta här och där för bibehållen bärighet. Och jag tror att det var all skritt med "sätesfokus" som hade lagt grunden för det! När vi kom tillbaka till stallet konstaterade jag att vi ridit mer än en timme - alltså betydligt längre än jag tänkt när jag ganska slutkörd åkte från jobbet i eftermiddag... Men tiden går ju fort när man har roligt! Och efter det här suveräna ridpasset kunde jag nästan inte minnas att jag jobbat idag!

I morgon blir det i alla fall vilodag för Hamingja, för då ska jag på nytt besök till Smärtkliniken. Men på onsdag kanske det blir en ny dos lycka!!!

Inga kommentarer: