lördag 5 januari 2019

Ingen hosta!!!

HÄRLIGT besked från Hamingja: hostan är borta!!!

Efter att ha låtit henne vila och hållit koll på tempen (som hela tiden varit normal) sedan förra helgen tyckte jag att det idag var dags att prova rida och se om hon skulle börja hosta igen eller inte. I o m att hon bara hostat vid ridning var det ju det enda sättet att få veta säkert om hon mådde bra igen. Och Hamingja verkade lika ridsugen som jag - för när jag närmade mig hagen och visslade på henne kunde jag se hur hon på sin plats låååång borta från de andra hästarna direkt lystrade, vände sig om och kom emot mig med snabba steg! Det var länge sedan hon senast kom när jag ropade så det värmde förståss mattehjärtat lite extra!

Vi red upp bakom vägbommen, till höger och genom skogen bort till Torrbergsvägen. Först varvade jag skritt och tölt resp skritt och trav. Hamingja var pigg "som en kanonkula" och i traven fick jag ta ett tag i manen för att hålla mig kvar i sadeln! Trots att hon då verkligen tog i kom det inte en endaste liten hostning! Så jag blev jag lite modigare och testade först en och sedan fler (dock ganska korta) galoppintervaller och fortfarande ingen hosta!!! Vilket HÄRLIGT besked!!!  

Under hemvägen blev det några diskussioner när jag tyckte att vi skulle trava men Hamingja BARA ville galoppera... ett härligt friskhetstecken! Hoppas hon känns lika pigg och fräsch i morgon också! Min rygg skulle dock VERKLIGEN behöva skärpa till sig - musklerna blev nämligen åter onda och krampande när jag red... När jag körde hem från stallet fick de en första "behandling" m h a den sköna stolsvärmen. Väl hemma bytte jag till BoT-tightsen och nu känns musklerna redan bättre (d v s de känns mindre) igen. Jag kanske skulle testa att ha dem under täckbyxorna när jag riden i morgon?!

Inga kommentarer: