fredag 16 mars 2018

Vad är väl en fredag eftermiddag i stallet...?

Hamingja ville äta ute idag - det är ju fredag!!!

Vad är väl en eftermiddag i stallet...? Den kan ju vara alldeles dötrist och urtråkig och... ALLDELES UNDERBAR!!! Jag slutade tidigt och kom till Mariebäck medan hästarna fortfarande hade kvar lite av sitt lunchhö. Men Hamingja verkade laddad för ridning,  för när jag kom in i hagen lämnade hon sitt hö och kom till mig istället - pluspoäng!!!

Det fick bli ett kortare träningspass på ridbanan - kvalitet framför kvantitet - eftersom jag fortfarande känner av bihåleinflammationen och därför inte vill anstränga mig så mycket. Och jag fick faktiskt uppleva en kort sekvens tölt med samma härliga känsla av ökad bärighet som vid höjdpunkterna under kursen förra helgen! Det var direkt efter en riktigt lyckad övergång till tölt och även om jag inte lyckades bibehålla känslan mer än i några steg så var det ju en härlig påminnelse om vad som finns att jobba för! Hon är verkligen ett fantastiskt lyckopiller, min fina häst!!!

Nu ska jag vila resten av kvällen och ladda batterierna inför morgondagen då Johan och jag ska åka med en bussresa till Kiruna och Ice hotel i Jukkasjärvi! Vi bodde i Kiruna mellan 1997 och 2000 - och Reykur hade jag i ett stall i Laxforsen strax utanför Jukkasjärvi. Nu är det ganska många år sedan vi var tillbaka senast så det ska verkligen bli kul att återse våra gamla hemtrakter! Och Ice Hotel har ju dessutom en helt ny skepnad för varje år, så det är ALLTID en fantastisk upplevelse!

Inga kommentarer: