tisdag 20 mars 2018

Bästa vädret - här vill jag bo!!!

Ännu en UNDERBAR vårvinterdag - och i o m att jag jobbar till efter 18 i kväll och därmed inte skulle vara på jobbet förrän till lunch kunde jag nyttja den härliga morgonen/förmiddagen till ridning! Lite vanskligt dock, eftersom jag hamnar som i en bubbla när jag rider och inte har en tanke på tiden förrän jag suttit av igen. Och kommer man sent när man skulle vara på jobbet kl 12.15 kan man ju inte gärna skylla att man försovit sig...!!! :-O

Eftersom jag bestämt mig för att rida ut längs bilvägen inledde jag uppvärmningen utanför stallet genom att skritta på volt och flytta ut bakdelen. I vänster varv kändes det liiite motigt, som att hon inte riktigt ville korsa över ordentligt. Men efter ett lätt pet med pisken på vänster bak var det som att hon ropade: "SKOJADE BARA!!!" Och vips var det inga problem! (Och inte ens någon katapultreaktion först, när jag nuddade med pisken! Den senaste tiden har jag ibland sluppit den - i alla fall så länge det är vänster bak som det "petas" på!

Nere på vägen red vi sedan bort till "världens ände"-korsningen och använde större delen av sträckan dit till uppvärmning i tölt med lååång hals och sedan lite mer samling i tölten den sista biten. Så här efteråt erinrar jag mig att min plan innan jag red iväg varit att rida till korsningen och sedan direkt vända hemåt igen - för att maximera chanserna att hinna i tid till jobbet. Men nu var jag ju i den där bubblan då tiden inte existerar så jag bestämde mig för att rida galoppintervaller på den upplogade vägen längs med ängen.

Började med två sekvenser vänster galopp och i båda fallen gjorde hon helt perfekta galoppfattningar ur halt! Under den andra galoppsekvensen lyckades jag dessutom hitta ett läge då jag kunde driva henne fram emot bettet och hålla henne avslappnad i nacken så att bärigheten blev bättre! Peppad av detta bestämde jag mig för att rida även en tredje intervall vänster galopp, istället för att övergå till höger galopp som jag först tänkt.

Men nu blev jag nog plötsligt slarvig och otydlig, för efter de tidigare så klockrena galoppfattningarna valde Hamingja plötsligt fel galopp... hade hon hunnit "höra" hur jag planerat från början?! Efter att vi enats om en fjärde sekvens vänster galopp tyckte även jag att det var dags för höger - men då tyckte Hamingja att vi skulle fortsätta med vänster... Jag måste VERKLIGEN träna mer högerfattningar!!!

Under hemvägen försökte jag ägna mig åt något som jag fått i "läxa" av Atli - nämligen att lösgöra i tölt UTAN att samtidigt bromsa. SVÅRT!!! Hamingja var rejält "taggad" tack vare hemvägen och alla galopperna så jag behövde nästan bara tänka samling för att hon skulle inleda med en bärighet i tölt som var ren Atlikursklass! Den känslan försöker jag verkligen memorera!!! Vi kunde inte behålla den så länge och sedan fick jag inte riktigt till det igen... men mina försök att lösgöra m h a några steg öppna utan att bromsa så mycket gick ändå hyfsat så jag kände mig väldigt nöjd med den delen! Och jag bara LÄNGTAR till att få rida igen!!!

Inga kommentarer: