tisdag 6 mars 2018

Äääääääääntligen tillbaka i sadeln!!!

Årets influensa är verkligen INTE att leka med... jag har varit däckad i nästan tre veckor... I slutet av förra veckan kände jag mig lite bättre, så jag jobbade torsdag och fredag. Men sedan låg jag i helgen igen... Var VÄLDIGT tveksam till om jag verkligen skulle orka jobba igår, men jag tog mig igenom dagen i alla fall. Och idag orkade jag BÅDE jobba och RIDA!!!

Hamingja verkade också ha saknat ridningen, för hon var snabb att komma fram till mig i hagen och försökte nästan ta på sig grimman själv - i bästa Lára- och Litlaminstil!!! Sedan hann vi inte ens ut ur stallet innan hon började få vittring på monster - ganska väntan när överskottsenergin närmast bolmade ur öronen på henne... 

Ute på gården inträffade sedan en SHETTIS-CHOCK!!! (Visst kan ni se löpsedlarna framför er??!!) Shettisen Kippy har visserligen bott i Mariebäck större delen av Hamingjas liv och i många år gick han dessutom i stoflocken. Men nu var det EN ANNAN shettis som stod i en av hagarna på andra sidan stallet - ett skäckfärgat monster som kastade ondskefulla blickar mot stackars lilla Hamingja...! 

Efter att vi värmt upp på ridbanan med skritt och korsa bakbenen på volt och sedan samma sak i tölt red vi ut och Hamingja blev då tvungen att passera alldeles utanför hagen med skäckmonstret - där bara några tunna elband höll monstret på plats... Någon behövde verkligen få komma ut och "bränna ur systemet" m a o...!!! 

Därför blev det långa sekvenser töltträning längs bilvägen bort till korsningen vid sjön (världens ände). Först uppvärmningstölt med lååååång hals och sedan tölt i en lite högre form. Hela tiden såg jag till att "skapa en yttersida" genom att varva öppna åt höger resp vänster - för att aktivera bakdelen ordentligt. Framme i korsningen red vi in på ängen där de plogat upp för skogsmaskinerna. Längst in på vändplanen passade jag på att nyttja den stora ytan till att trava lite på volt i båda varven och känslan var så härlig att jag inte kunde låta bli att fortsätta trava hela vägen ut till bilvägen igen. 

Det är alltid rejält ansträngande att "hänga med" i Hamingjas stora trav och just därför hade jag egentligen bestämt mig för att INTE trava något idag när jag nätt och jämnt orkade rida tölt. Men så kunde jag alltså inte låta bli...! Men sedan fick det bli skritt en stor del av vägen tillbaka hem. Och vid det laget hade inte bara matte "bränt ur systemet" ordentligt utan även Hamingja - i alla fall tillräckligt för att hon skulle kunna skritta avslappnat på långa tyglar utan att förvandlas till spänd giraff. 

Tillbaka i stallet konstaterade jag att vi faktiskt varit ute en hel timme - inte direkt en "mjukstart" för krasslig matte...! Hamingja var visserligen inte mer trött än att det kunde bli ett litet drama i form av ny SHETTIS-CHOCK när hon skulle passera förbi hagen på tillbakavägen. Men väl i stallet verkade hon ändå ganska nöjd och harmonisk - i alla fall sedan matte TILLSLUT serverat kraftfodret! Och för min del fick det bli två koppar te som återhämtning innan det var dags att köra hem. Nu får jag bara hoppas att jag inte tog i för häftigt - för till helgen är det årets första Atlikurs så jag har verkligen INTE tid för någon mer influensa...!!!

Inga kommentarer: