onsdag 5 oktober 2016

Väl förberedda inför Atlikursen!

Efter dagens träningspass är vi väl förberedda för helgens Atlikurs, både Hamingja och jag! Det blev ytterligare ett pass på banan, med stort fokus på uppvärmningen och den kompletterades dessutom med extra stretching av bakdelen i form av att flytta bakdelen undan för skänkeln. Hon försökte fuska lite först, men efter ett lätt "pet" med pisken på vänster bak korsade hon ordentligt och effekten satt i även när jag bytte och flyttade undan för högerskänkeln!

I ryggningarna och samlad skritt från marken tycker jag hon är riktigt, riktigt duktig! Men det blir intressant att höra vad Atli säger om saken - det kan ju vara så att jag inte ställer tillräckligt höga krav... men det får vi ju snart svaret på!

När jag sedan satt upp igen för att "känna på" tölten kändes hon inte det minsta spänd, trots samlingen. Skönt! När jag inte behövde ägna mig åt att få henne lösgjord igen satsade jag på att vända in m h a ytterhjälperna i vänster varv och när högerbogen "föll på plats" kändes hon verkligen jättefin! Helt mellan hand och skänkel - en härlig känsla! 

Precis en sådan känsla som man vill avsluta ridpasset i - så jag lät henne sträcka ut i trav och varva ner. Om Atli hade sett oss idag hoppas jag han hade sagt: "Ett så´na där ganska perfekt ridpass!" för att låna ett av hans uttryck! I morgon får Hamingja en välförtjänt vilodag innan kursen börjar på fredag. Och hon går ju nu med BoT-ryggvärmaren på i hagen så hennes muskler i korset är förhoppningsvis extra "välpreparerade" till kursen!

Jag tänkte även passa på att plocka ihop lite saker till min numera nästan stående loppis i Josefshallen - när man väl börjat göra sig av med prylar är det svårt att sluta har jag märkt! Det är ju roligt om jag någon gång kan komma ner så pass djupt i lagren att jag faktiskt inom överskådlig tid kan ha anledning att köpa något nytt! Och där är jag väl inte riktigt ännu...!

Inga kommentarer: