torsdag 13 oktober 2016

Slut på "höstlovet"!

Efter helgens intensiva Atli-kurs har Hamingja fått tre vilodagar, samtidigt som hon har fått gå med ryggvärmaren från BoT, för att hennes muskler skulle få bästa möjliga återhämtning efter ansträngningen med all samling. Och det var nästan så hon såg förvånad ut när jag dök upp idag - trodde hon kanske att det skulle vara höstlov hela veckan?!

Vi fick en härlig ridtur i det vackra kvällsljuset - genom skogen bort till Torrbergsvägen, där jag valde att följa vägen åt vänster. Oftast rider jag till höger, för då kan man rida runt, men det är ju ändå så att omväxling förnöjer så jag valde istället vänster trots att det innebar att vi skulle behöva vända och rida tillbaka samma väg igen.

Genom skogen hade vi varvat skritt och trav och nu briljerade vi med några riktigt, riktigt fina galoppfattningar med efterföljande galoppintervaller. Jag hade först tänkt att vi skulle rida bort till den "nya" galoppbacke som vi upptäckte när jag fick låna Litlamin och rida långtur med Sylvia och Elisabeth. Men det visade sig att det var längre än jag kom ihåg, så jag vände hemåt igen innan dess.

Under hemvägen var det tölt med låååång hals som stod på schemat och sedan några långa skrittpauser tillbaka genom skogen. Med både terrängridning samt flera galoppintervaller hoppas jag att det blev en riktigt bra "gymnastikrunda" för Hamingja! Vi får se om vi vågar oss ut i terrängen fler gånger de närmaste dagarna... så här års är det ju alltid svårt att veta om man kan råka i vägen för någon älgjägare... Visst vill jag ju fortsätta träningen av samling från marken och då är det ju ridbanan som gäller - men en sväng till ute i terrängen tycker jag Hamingja har gjort sig förtjänt av!

Inga kommentarer: