lördag 21 maj 2016

Doktorspromovering!


I december disputerade Johan med sin avhandling om hur livsgnista förlänger livet hos de allra äldsta. Därmed var han inte längre bara läkare utan också (medicine) doktor. Och idag var det dags att få doktorshatten, vid Umeå Universitets promoveringshögtid! Hatten är densamma som hans far fick när han promoverades och frackens slag kommer från Johans farfars frack - inte bara läkaryrket som gått i arv i tre generationer alltså! 


Jättekul att verkligen få "klä upp sig till tänderna" en gång för att fira detta - och ganska långt från de  stalloutfits som normalt förekommer här i bloggen, får man ju säga...!!! 

Jag tror inte alla inser hur oerhört mycket som krävs för att man ska nå ända fram till att bli promoverad... Johan fick t o m gå en videokurs för att kunna fixa mina lösögonfransar!!!

Medan matte varit i Umeå och roat sig hela helgen (universitetets rektor hade dessutom en bjudning fredag kväll) har Hamingja av naturliga skäl haft ledig helg. Jag hoppas hon ägnat den åt att noga begrunda våra framsteg under senaste träningen för Sylvia! Lára har däremot haft turen att inte alls behöva vila! På lördag reds hon av Eva och presterade antagligen nytt personbästa i grenen ökad skritt i uppförsbacke (genom snårskog), samt njöt av ett flertal härliga galopper. Och på söndag var det Josefins tur att glädja lilla arbetsmyran med ett träningspass på ridbanan då hon blev riktigt genomgymnastiserad! Tror faktiskt att vi alla (Hamingja, Lára, Eva, Josefin och jag) skulle beskriva detta som en toppenhelg!

Inga kommentarer: