onsdag 4 november 2015

Ridbaneträning med Lára!

Lára lyssnar i alla fall uppmärksamt på Atlis instruktioner!!!

Jag har "frossat" bland fina Lárabilder - har ju verkligen hur många som helst - och valt ut några där årstiden i alla fall är hyfsat rätt för att illustrera detta blogginlägg! Fast på dessa bilder har Lára fortfarande sommarpäls, vilket hon säkert just nu önskar att hon hade för vi har så otroligt varmt för årstiden... ja, det är faktiskt så att gräset börjat grönska igen trots att det är november!!!


 Lára och jag tränade på ridbanan i kväll - och det märktes att det var ett tag sedan jag "böjde igenom" henne ordentligt. Hon är visserligen väldigt mjuk i sig själv - men jag vet ju att hon faktiskt kan bli ÄNNU mjukare när man jobbar henne ordentligt. Började i trav med riktigt små volter med stora ledande tygeltag på innertygeln, följt av "kringelikrokar" med ständiga byten av riktning - även nu med stora ledande tygeltag. I vänstersidan kändes hon mjuk och följsam nästan direkt medan det krävdes lite mer jobb i högersidan.

Fortsatte sedan med samma typ av arbete i tölt: ständiga varvbyten med ledande tygeltag varvat med volter och "Atlivändningar". Efter detta övergick vi till halt-rygga-samlad skritt och sedan halt-rygga-samlad tölt. För matte behövde ju träna vidare på sina halvhalter! När jag var nöjd med vår insats på detta område fick hon sträcka ut i trav på volt en stund innan vi avrundade för dagen. I morgon blir det nog vilodag för Lára (veckans enda?!!) men på fredag ska jag rida igen - och då ska vi nog både "böja vidare" och fortsätta med halvhalterna. 

Inga kommentarer: