måndag 23 november 2015

Indoor-skiing in Dubai

"Skryt lagom om snön - vi hade säsongspremiär i backen för några veckor sedan!"

Detta var det svar jag fick på det lyriska mejl jag skickade till Eva efter söndagens HÄRLIGA ridtur med Lára när vi ÄNTLIGEN fått riktigt "vinterföre"...! (Tänkte att det kunde svalka skönt i ökenhettan med ett "snömejl"!) Men vad hade jag väntat mig - det är klart att hur man än försöker så är de ett rejält strå vassare i Förenade Arabemiraten... Självklart har man en inomhus-slalombacke mitt i ökenhettan - bara för att man kan...! 

Men även om rubriken på mejlet var "UAE har allt!" så kan hon inte lura mig hur lätt som helst... Jag ser minsann både mössan och den så omsorgsfullt arrangerade Luleå Hockey-halsduken...! Islandshästar är ju dessutom lika sällsynta som hockeylag där nere bland sanddynerna... Men när de nu måste leva med dessa ENORMA brister är det ju tur att de kan trösta sig med lite utförsåkning i alla fall!

Här i Luleå har vi faktiskt fått vinterns första "köldknäpp" - om man nu verkligen kan kalla den så när det bara är -11 grader det handlar om?! Men trots att det är i slutet på november har vi bara haft några enstaka minusgrader tidigare och allt är ju relativt! Min kropp har reagerat på omslaget i temperatur - har ont i händerna på ett sätt som jag nog inte haft sedan förra vintern... Så att åka en sväng ner till Eva i UAE hade inte varit så dumt... men då är det ju inte slalomåkning som är dragplåstret!

Inga kommentarer: