fredag 6 november 2015

Fabriksåterställd trav!!!

Uppvärmningstrav - filmat av Malin M!

Mobiler och annan teknisk utrustning brukar ju ha en funktion som innebär att om man ångrar alla egna inställningar och justeringar man gjort så kan man enkelt återställa enheten till ursprungsläget - s k fabriksåterställning. Och det fiffiga är att hästar man köper av Sylvia har motsvarande funktion!!! Man lämnar bara över hästen till henne för träning och vips har hon fixat en fabriksåterställning!!!

När jag började rida Hamingja höll hon på att slänga mig ur sadeln så snart hon laddade iväg med sin STORA trav. Och det faktum att jag vinglade så uppe på ryggen hanterade hon som allt annat obehagligt: genom att springa FORTARE...och då vinglade jag ännu mer... o s v För att bryta denna onda cirkel försökte jag göra väldigt, väldigt försiktiga travövergångar - vilket efter ett tag resulterade i att hon inte tog trav alls på rakt spår utan bara töltade...

Sylvias första åtgärd när hon började träna Hamingja i höst blev att ta itu med detta. Först fabriksåterställde hon traven på Hamingja och sedan när vi red ut tillsammans innan Atlikursen gjorde hon detsamma med mig. Under kursen kunde vi sedan gång på gång briljera med klockrena travövergångar på rakt spår! Gissa om jag var nöjd?!!

Första veckan efter kursen red jag själv och tränade på övningarna vi gjort med Atli - d v s att kunna göra riktigt bra halvhalter både i skritt och tölt. Men sedan har Sylvia återupptagit träningen av Hamingja och nu är det fabriksåterställning av tölt och galopp hon ägnar sig åt. I båda gångarterna tycker hon att Hamingja behöver "ridas loss" ordentligt igen för att få tillbaka sin mjukhet och sina stora rörelser.

Det kommer verkligen bli spännande att få tillbaka fina hästen igen sedan! Men jag hoppas jag hinner rida MÅNGA lektioner för Sylvia så att jag kan behålla så mycket som möjligt av fabriksåterställningarna när jag sedan tränar på egen hand. Redan i början av december blir vi nämligen lämnade vind för våg en hel månad när Sylvia och Janne åker till Thailand.

Tyvärr blev det ingen ridning för mig och Lára idag... När jag skulle åka till stallet efter jobbet hade det nämligen börjat regna - underkylt regn... Polisen gick ut och varnade för att det var OERHÖRT halt och uppmanade alla att tänka sig för om man verkligen skulle ge sig ut i trafiken. Och då kom jag fram till att ridsabstinens ändå var att föredra framför trafikolycka. 

Inga kommentarer: