måndag 30 november 2015

Endel "ligger lågt" idag...


Lára vilar i hagen medan Hamingja håller vakt.

Idag skulle vi haft den avslutande träningen under vår "bootcamp" - men jag blev tvungen att "vika ner mig"... Min skröpliga kropp har verkligen klarat all denna ansträngning LÅNGT bättre än jag hade vågat hoppas. Jag tänkte att jag kör "ända in i kaklet" - så får jag se hur många dagar jag klarar innan jag "brakar ihop". 

Fyra dagar var över förväntan - och idag var det faktiskt inte fibromyalgivärken som stoppade mig utan bihålorna... Besvären från förra vintern har nämligen kommit tillbaka allt mer den senaste tiden och trots att jag fr o m i fredags har fått dubbla dosen cortisonspray så har det bara fortsatt att förvärras. Och jag vill ju verkligen INTE att det ska bli lika illa som förra vintern, så att det krävs en operation! 

Ytterst motvilligt bestämde jag mig för att ställa in den här sista lektionen innan Sylvia reser bort en månad. Hamingja och jag har ju ändå kommit en liten bit på väg under de här fyra dagarna och jag hoppas att det är tillräckligt för att jag ska kunna fortsätta rida henne på egen hand nu utan att förstöra allt för mycket. Saker att träna på kommer då INTE att saknas - det finns verkligen HUR mycket som helst! Och det är ju vad jag tycker är allra roligast i ridningen!!! 

Båda mina hästar har därför haft vilodag idag - och för Hamingjas del var det verkligen riktigt, riktigt välförtjänt! Hur det blir i morgon får dagsformen avgöra. Hovslagaren kommer för att sko Hamingja - hon ska äntligen få riktiga vinterskor med fyra broddar på varje!!! Möjligen rider jag innan dess - om det känns lite bättre i bihålorna. 

Lilla fröken har en tendens att bli otålig och börja "stöka" innan hovslagaren hunnit med alla fyra hovarna... Men sist stod hon så snällt hela tiden att han efteråt frågade vad jag gjort med henne! Då hade jag ridit ett ganska tufft träningspass innan, just med förhoppningen att hon skulle hålla sig lugn. Och det visade sig alltså VÄLDIGT effektivt! Något som definitivt talar FÖR att jag skulle rida i morgon - i alla fall en liten sväng. 


Inga kommentarer: