söndag 15 november 2015

Hamingja hos massören!

En bild från ett tidigare tillfälle då Tomas behandlade Hamingja. I kväll blev det strömavbrott - och därmed ganska svårfotograferat... men som tur var gick det bra för honom att massera och behandla ändå! Han konstaterade bl a att hon var lite öm och ansträngd i musklerna i bakdelen - ett tydligt tecken på att Sylvias träning haft effekt!

Lilla damen vet ju vad hon vill - och att få bakbenen stretchade vill hon INTE...!!! Detta har hon MKT tydligt talat om för Tomas redan vid tidigare behandlingar, så nu fick hon först laserbehandling som skulle öka cirkulationen och ersätta endel av stretchingen. Som tur var är Tomas laserutrustning batteridriven, så den fungerade trots strömavbrottet!

Sylvia hade även beskrivit för honom hur Hamingja helst undviker att ta stöd på vänstertygeln, men han kunde inte hitta några fysiska problem som kunde orsaka detta. Så det är bara någon fix idé hon fått och därmed kan man lugnt fortsätta träningen för att få henne på bättre tankar! Tomas hittade inte några andra större problem heller - skönt!

Hamingja har föresten börjat växa på höjden igen - trots att hon blir nio år nu till årsskiftet! Tidigare har manke och bakdel varit jämnhöga - men nu har hon på kort tid blivit en rejäl bit högre bak... :-O  Det innebär att man sitter som i en utförsbacke och den senaste tiden har Sylvia därför behövt flytta bak sadeln flera gånger under varje träningspass... Vi får verkligen hoppas att framdelen växer ikapp igen - för annars blir det både hopplöst att få sadeln att ligga där den ska och så oerhört mycket svårare för Hami att samla sig...

För morgondagen rekommenderade Tomas en vilodag, innan Sylvia fortsätter träningen. "Nu börjar hon vara riktigt rolig att rida - inte bara i tölten utan även i galoppen!" sa Sylvia. Och det är ju tur, för hon har inte allt för mycket tid på sig nu... Snart åker de utomlands och innan dess behöver jag ju hinna rida ett antal lektioner (helt JÄTTEMÅNGA) för att kunna fortsätta träningen så bra som möjligt till i januari när Sylvia är hemma igen.

Malin M red sin första lektion på Lára tidigare idag. Jag har inte hunnit få någon rapport från henne ännu, men Sylvia berättade att Malin och Lára varit duktiga! Eftersom Malin är ny på islandshäst hade Sylvia börjat med att gå igenom grunderna, samt visat henne några av Láras "knappar". Som att man ALLTID kan göra en övergång från tölt till trav genom att vända in på liten volt. Eller att man bara behöver böja henne lite för att hon ska länga halsen. "Så här enkelt är det med en riktigt välutbildad och välriden häst!" hade Sylvia förklarat. Och när matte hörde det blev hon ju - som alltid - jättestolt över sin fina lycko-Lára!!!

Inga kommentarer: