torsdag 12 september 2013

Linus på linjen-kommunikation!


Vacker höstfägring utanför orangeriet! Rosen heter New Dawn.

Idag skulle jag ha varit på en efterlängtad hot stone-massage efter jobbet. Men när jag kom till banken började jag känna mig febrig och eftersom jag hört att det inte är bra att ta massage då kontaktade jag massören för att diskutera saken. Vi kom fram till att jag skulle byta tid - min kropp har ju verkligen haft mycket att hantera i veckan så det var nog ändå bäst att låta den "vila sig i form". Tyvärr innebar det att jag inte kunde få en ny tid förrän i oktober... Men då blir det några dagar innan vi reser ner till Förenade Arabemiraten för att hälsa på Eva - och det kan ju vara ett bra sätt att preparera mig inför resan!

Det här blev Láras fjärde vilodag sedan tävlingen. Bestämde i söndags att hon skulle få vila t o m idag, eftersom hon kändes så trött då. Planen var att rida en sväng i skogen i morgon, för att inte riskera att hon är allt för överladdad och därmed ilsken på lördag när vi ska rida uppvisningar under Hästfesten i Boden. Men jag får väl se hur min förkylning utvecklar sig... om den fortsätter att förvärras är det väl bäst att jag ändå låter henne vila i morgon också, så att jag orkar vara med på lördag. 

Här hemma har jag kommit på att våra hönor faktiskt påminner väldigt mycket om Linus på Linjen i sina uttryckssätt! (För dem av er som är i så anständig ålder att ni minns honom.) De oförblommerade glädjeyttringarna, de högljudda protesterna när något inte faller i smaken och där emellan ett mycket belåtet "mummel"! 

I går kväll t ex, fick de fortfarande gå ute lösa på gården när Johan och jag gick in för att äta middag. Klockan hade börjat närma sig 19 och när vi sitter där vid köksbordet blir det världens liv där ute - jag hör ända in i köket vilken REJÄL utskällning jag får! :-O  När jag rusade ut på gräsmattan möttes jag också av två MYCKET upprörda vita hönor, som vankade av och an utanför den stängda luckan in till deras bur. Budskapet var hur tydligt som helst: "SLÄPP IN OSS!!! Det har ju börjat skymma!!! Det är sovdags!!! VARFÖR släpper du inte in oss KORKSKALLE??!!!" 

(När de alla fem går ute lösa har jag alltid luckan till de vita hönornas bur stängd för att inte riskera att någon av de färgade ska gå in där och sedan åka på storstryk. Eftersom det dessutom bara finns en lucka till den buren skulle det vara väldigt svårt för mig att ingripa i en sådan situation...) 

När jag öppnade luckan till buren skuttade de glatt in och utskällningen övergick till ett belåtet kacklande istället. Men inte ska ni tro att det var slut på eländet bara för det... Strax upptäckte de nämligen att det var något lurt med ingången till själva hönshuset också... Här om veckan testade jag att hänga tyg för öppningen för att det inte ska dra på dem på natten när de sitter där och sover. Förra årets hönor behövde jag bara locka in i huset en gång för att de sedan skulle förstå att de kunde gå in och ut som de ville trots tyget. 

Men årets hönor verkar inte lika snabbtänkta på detta område... Därför började jag med bara en liten tygflik, för att sedan succesivt ta lite mer tyg i öppningen för varje dag. Igår provade jag att sätta tyg för hela öppningen för de färgade hönorna med gott resultat så därför hade jag gjort samma sak för de vita. Jag hörde ju hur de började kackla konfunderat medan de stod vid hönshuset och letade sin ingång, men gick därifrån för att de själva i lugn och ro skulle få chansen att upptäcka "tricket". Men en stund senare hade de uppenbarligen gett upp och jag åkte på en ny rejäl utskällning! Skulle de verkligen inte få gå in i sitt eget hönshus???!!!

När jag vek upp taket på hönshuset och försiktigt drog undan bara en liiiten flik av tyget från insidan tog det max 3 sekunder innan första hönans huvud stack in genom den lilla öppningen! Och hon hann inte in innan den andra hönan också stack in huvudet och försökte tränga sig förbi! Så, det är alltså med hönorna som med Linus på Linjen - de är VÄLDIGT uttrycksfulla även om de inte kan prata!!!

Inga kommentarer: