onsdag 18 september 2013

After competition

I kväll fick Lára en genomgång av massören. Han konstaterade att hon musklat sig väldigt fint över ryggen sedan han såg henne senast (när jag bara haft henne ett drygt halvår). "Ni är helt klart på rätt väg!" sa han och det var ju skönt att höra!

Men däremot hade hon spänningar i trapetziusmuskeln på vänster sida, vilket påverkar rörelserna i vänster bog. Samt en liten upphakning i vänster bak.

När han var klar med genomgången och behandlingen fick jag följande instruktioner: På höftkammen till vänster bak ska jag behandla med kylgel efter ridning samt dessutom stretcha båda bakbenen genom att dra dem rakt bakåt. Även i ridningen ska jag stretcha bakbenen, både genom att låta henne sträcka ut ordentligt i trav, samt att en gång/vecka rida galoppintervaller. På mankens vänstra sida ska jag också kyla efter ridning.

Dessutom ska jag ge henne massage under höftkammen på vänster bak, samt vid manken och på halsen på vänster sida - även ner längs bogbladets framkant. Massagen ska jag gärna ge två gånger/vecka, men inte efter ansträngande ridpass utan helst ska jag bara ha skrittat innan. Så nu vet jag vad vi ska ägna oss åt fram till återbesöket om ca 6 veckor. 

Inga kommentarer: