fredag 27 september 2013

Fredagsmys - på flera fronter!


Fredagsmys i trädgården: Fru Kinell, Fröken Holmkvist och Fröken Persson närmast i bild, Maranen och Winnie Mandela i en upphöjd position längre bak. Bättre hejaklack kan man inte ha när man rensar ogräs!!!

Dagen började inte alls bra för mig...p g a värk började den nämligen alldeles, alldeles för tidigt. Hade då bara lyckats sova 4 timmar, men på något sätt tog jag mig ändå igenom arbetsdagen. Och gissa om det var skönt att sova en stund på soffan när jag kommit hem igen?!

Hann även med lite fredagsmys ute i trädgården med hönorna. (De gäller verkligen att passa på för de blir troligen bara kvar hos oss t o m nu på söndag... SNYFT! Har redan separationsångest, trots att det faktiskt är på mitt initiativ de åker, för jag har börjat oroa mig för att de ska frysa och bli sjuka nu när det tillslut blivit höstkyla och regn....)

När det började skymma gick hönorna in i sina resp hönshus - för då vill respektabla hönor genast "göra kväll". (De vita sitter på pinne och sover i sitt hus, medan de färgade vill sova i spånet på golvet i sitt. Eller rättare sagt: maranen sover i spånet på golvet och de andra två klämmer in sig tillsammans i värpredet (som egentligen bara är tillräckligt stort för en. Men de har faktiskt legat där alla tre ibland också!)

Själv fortsatte jag fredagsmyset genom att åka till Lára! Det blev dock ingen ridning för oss, utan istället massage. Jag fick ju instruktion av massören att massera henne två gånger/vecka och helst inte rida innan massagen. (Och om jag ändå rider ska jag mest bara skritta henne.) När hon var färdigknådad fick hon passa på att äta extra hö medan jag städade lite bland mina prylar i sadelkammaren samt putsade ett träns samt några nosgrimmor.

Här har Lára också fått mumsa hö - vid Havremagasinet i Boden. När jag skulle sadla henne inför uppvisningen lät jag henne ha ett hönät att äta ur för att vi inte skulle behöva visa upp vår vanliga "huggsexa" offentligt - och för att hon inte skulle råka bita någon förbipasserande.

Förutom att det minskar risken att man ska råka ut för damens huggtänder så är ju ljudet från en häst som tuggar hö något av det mest rofyllda man kan lyssna på! Har många gånger tänkt att man borde spela in och ha som "avslappningsmusik"! I kväll när blev det dessutom dubbel njutning i o m att tränsputsningen fick mig att känna mig så oerhört DUKTIG!

HÄR BRYTER VI BLOGGANDET FÖR ETT VIKTIGT MEDDELANDE TILL EVA: STANNA INTE FÖR LÄNGE I FÖRENADE ARABEMIRATEN FÖR DÅ KANSKE JAG UPPTÄCKER ATT JAG OCH LARA KLARAR OSS UTAN DIG! NU PUTSAR JAG JU T O M TRÄNS SOM DU MÄRKER - DET SOM JU ANNARS BRUKAR HA VARIT DIN NISCH!!!

Jag hade kvällsfodringen i kväll och det var första gången jag skulle hantera Maur (hingsten Sylvia har på träning och som hon nyligen kvalade till SM på). Han är den enda av hästarna som står inne på nätterna, så jag skulle ta in honom från hagen, ta av regntäcke m m. Jag har ju sett att han jämfört med Démantur är lite mer "hingstig" men det visade sig ändå gå hur bra som helst. Han FÖRSÖKTE ju inte ens bita mig - och jag som är van vid Láras huggtänder tänkte "Att ha hingst är ju ingen sport!!!"

Nu är det hög tid för mig att vika in hovarna för kvällen. Har tänkt ta sovmorgon i morgon! Fast först och främst hoppas jag kunna sova under natten förståss!!! I´ll be back!!!

Inga kommentarer: