tisdag 3 september 2013

Jag gör (nästan) som Atli säger...!!!

Just här gör jag i alla fall som Atli säger att jag ska, men i obevakade ögonblick...!


Igår hade Lára och jag vilodag efter kursen. På förmiddagen fick hon sina hovar verkade och nya skor "monterade" - men tack vare att bussiga Sylvia assisterade hovslagaren behövde jag inte ta ledigt från jobbet för att vara med.

När jag åkt till Mariebäck efter jobbet idag började jag med att än en gång helklippa min häst - helt otroligt att hon hunnit sätta så mycket päls IGEN!!! Men en av domarna på Vindurs tävling berättade att de också behövt klippa många hästar redan i mitten av augusti - och hon kom från Eskilstunatrakten så då är det kanske inte så konstigt om vi har lurviga hästar här uppe också...?!

När Lára och jag var redo för ridning höll Sylvia precis en lektion på ridbanan, men jag fick ändå rida där jag också under förutsättning att jag red innanför spåret. Och eftersom jag har order från Atli att fram till tävlingen främst satsa på att lösgöra och länga halsen på volt så var det ju inget problem för mig.

När Lára kändes riktigt lösgjord i både trav och tölt med lååång hals kunde jag dock inte låta bli att även samla liiite. (Säg inget till Atli!!!) När vi hittade en trevlig längd på halsen där också avslutade jag med en grundlig nedvarvning i trav för att förhoppningsvis "reparera" det samlingen kan ha ställt till med.

I kväll har jag fått rapport om att Mellanöstern-falangen av mina bloggläsare (alltså Eva) är nöjd med att jag "är tillbaka i gammal god form med täta blogguppdateringar." Och jag förståss mitt bästa för att hålla mina bloggläsare nöjda - var än i världen ni befinner er! Men nu blir det spa-badet och sedan en tidig kväll i säng för det behöver jag verkligen.

Inga kommentarer: