tisdag 12 juni 2012

Tisdagsridning

Glädjande nog har kroppen skärpt till sig - så jag orkade jobba igen idag! Och det var ännu en superintensiv dag på banken, som alltid så här års... Därför var det extra härligt att få åka till stallet och rida ut på Lára efter jobbet! Det blev en 45 minuters ridtur bort mot Avan och "travslinga 2". Lára gladde matte med några riktigt fina galoppfattningar från skritt - åtföljda av lugn, fin galopp. Och sedan imponerade hon med att skritta lugnt och avslappnat på hellånga tyglar genom skogen! Damen kan minsann, bara hon vill!

På hemvägen testade vi några sekvenser ökat tempo tölt. Och jag kunde konstatera att tävlingarna definitivt var bra för oss! F f a under finalerna fick vi ju rida flera varv ökad tölt så Lára hann klura ut "hur det skulle gå till". Vilket medför att hon nu känns mycket mer balanserad och mjukare i ökningarna.

Tillbaka i stallet mumsade Lára kraftfoder medan jag beundrade min nya, fina Láralimousin! Sedan kom Fia in från en ridtur och jag konstaterade att hennes Ljúfa äntligen verkar ha gått ner REJÄLT i vikt. (Den enda mer svårbantade häst som finns är väl Ljúfas mamma...) Jag kunde inte låta bli att plocka fram viktmåttbandet och det visade faktiskt bara 330 kg nu! Verkligen roligt!!! I Mariebäck råder dessutom omvända världen - där går hästarna ner i vikt på sommaren och upp på vintern. Så i höst borde Ljúfa se riktigt vältrimmad ut!!!

Det var ett tag sedan jag mätte Lára med viktmåttbandet nu... har inte tyckt det varit så stor idé så länge hon inte har tappat all vinterpäls. Med en hel del päls kvar visade måttbandet 280 kg - så jag har ju omvänt problem jämfört med Fia. Men nu är det bara tunn, tunn vinterpäls kvar så det är väl snart dags att kolla henne igen för att få ett "startvärde" inför sommaren. 

Inga kommentarer: